GASTRONOMİ (TÜRKÇE)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1061 İngilizce I EN 2 0 2 2
GMS1101 Gıda Hijyeni TR 3 0 3 6
GMS1102 Gastronomi Tarihi TR 3 0 3 6
GMS1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş TR 3 0 3 6
GMS1104 Yiyecek ve İçecek Yönetimi TR 2 0 2 6
HST1071 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I TR 2 0 2 2
TLL1071 Türk Dili ve Edebiyatı I TR 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1062 İngilizce II EN 2 0 2 2
GMS1201 Mutfak Kimyası TR 3 0 3 6
GMS1202 Mutfak Kimyası Uygulamaları TR 0 4 2 6
GMS1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama* TR 2 2 3 6
GMS1204 İçeceklere giriş TR 3 0 3 6
HST1072 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II TR 2 0 2 2
TLL1072 Türk Dili ve Edebiyatı II TR 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1063 İngilizce III EN 2 0 2 2
GMS2101 Ekmek Yapımı TR 0 4 2 5
GMS2102 Mutfak Uygulamaları I TR 0 4 2 6
GMS2103 Pastacılığa Giriş TR 0 4 2 5
GMS2104 Maliyet Hesaplama TR 2 0 2 4
GMS2105 Beslenme İlkeleri TR 3 0 3 4
GE-Elective 3 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1064 İngilizce IV EN 2 0 2 2
GMS2201 Dünya Mutfakları I TR 0 4 2 6
GMS2202 Mutfak Uygulamaları II TR 0 4 2 6
GMS2203 Menü Yönetimi TR 3 0 3 4
GMS2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama TR 2 0 2 4
GMS2205 Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri TR 2 2 3 4
GE-Elective 3 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3101 Dünya Mutfakları II TR 1 4 3 6
GMS3102 Türk Yöre Mutfakları I TR 1 4 3 6
GMS3103 Mutfak Uygulamaları III TR 1 4 3 6
GMS3104 Finansal Muhasebe TR 3 0 3 4
Departmental Elective 2 4
GE-Elective 3 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3201 Güncel Diyetler ve Beslenme TR 2 0 2 5
GMS3202 Türk Yöre Mutfakları II TR 1 4 3 6
GMS3203 Restoran Düzeni ve Servisi TR 2 2 3 6
GMS3204 Girişimcilik ve İnovasyon TR 2 0 2 5
Departmental Elective 2 6
GE-Elective 3 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4101 Mutfak Uygulamaları IV TR 1 4 3 6
GMS4102 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik TR 3 0 3 3
GMS4103 İnsan Kaynakları Yönetimi TR 3 0 3 3
Departmental Elective 2 6
Departmental Elective 2 6
Non-Departmental Elective 2 2
GE-Elective 3 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4104 Staj TR 0 0 0 5
GMS4201 Mutfak Uygulamaları V TR 1 4 3 5
GMS4202 İleri Pastacılık TR 0 4 2 5
GMS4203 Bitirme Projesi TR 2 0 2 3
Departmental Elective 2 6
Departmental Elective 2 6
Non-Departmental Elective 2 2
  • TR işaretli dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
  • EN işaretli dersler İngilizce olarak işlenmektedir.
  • TR-EN işaretli derslerin hem İngilizce hem de Türkçe sectionları bulunmaktadır.