GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1061 İngilizce I English 2 0 2 2
GMS1101 Gıda Hijyeni Turkish 3 0 3 6
GMS1102 Gastronomi Tarihi Turkish 3 0 3 6
GMS1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş Turkish 3 0 3 6
GMS1104 Yiyecek ve İçecek Yönetimi Turkish 2 0 2 6
HST1071 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Turkish 2 0 2 2
TLL1071 Türk Dili ve Edebiyatı I Turkish 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1062 İngilizce II English 2 0 2 1
GMS1201 Mutfak Kimyası Turkish 3 0 3 6
GMS1202 Mutfak Kimyası Uygulamaları Turkish 0 4 2 6
GMS1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama* Turkish 2 2 3 6
GMS1204 İçeceklere giriş Turkish 3 0 3 6
HST1072 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Turkish 2 0 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi English 0 0 0 1
TLL1072 Türk Dili ve Edebiyatı II Turkish 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1063 İngilizce III English 2 0 2 2
GMS2101 Ekmek Yapımı Turkish 0 4 2 5
GMS2102 Mutfak Uygulamaları I Turkish 0 4 2 6
GMS2103 Pastacılığa Giriş Turkish 0 4 2 5
GMS2104 Maliyet Hesaplama Turkish 2 0 2 4
GMS2105 Beslenme İlkeleri Turkish 3 0 3 4
3 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1064 İngilizce IV English 2 0 2 2
GMS2201 Dünya Mutfakları I Turkish 0 4 2 6
GMS2202 Mutfak Uygulamaları II Turkish 0 4 2 6
GMS2203 Menü Yönetimi Turkish 3 0 3 4
GMS2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama Turkish 2 0 2 4
GMS2206 Ağırlama Sektöründe Müşteri Davranışları Turkish 3 0 3 4
3 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3101 Dünya Mutfakları II Turkish 1 4 3 6
GMS3102 Türk Yöre Mutfakları I Turkish 1 4 3 6
GMS3103 Mutfak Uygulamaları III Turkish 1 4 3 6
GMS3104 Finansal Muhasebe Turkish 3 0 3 4
2 4
3 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3201 Güncel Diyetler ve Beslenme Turkish 2 0 2 5
GMS3202 Türk Yöre Mutfakları II Turkish 1 4 3 6
GMS3203 Restoran Düzeni ve Servisi Turkish 2 2 3 6
GMS3204 Girişimcilik ve İnovasyon Turkish 2 0 2 5
2 4
3 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4101 Mutfak Uygulamaları IV Turkish 1 4 3 6
GMS4102 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik Turkish 3 0 3 3
GMS4103 İnsan Kaynakları Yönetimi Turkish 3 0 3 3
2 4
2 4
2 6
3 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4104 Staj Turkish 0 0 0 5
GMS4201 Mutfak Uygulamaları V Turkish 1 4 3 5
GMS4202 İleri Pastacılık Turkish 0 4 2 5
GMS4203 Bitirme Projesi Turkish 2 0 2 3
2 4
2 4
2 4
  • TR işaretli dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
  • EN işaretli dersler İngilizce olarak işlenmektedir.
  • TR-EN işaretli derslerin hem İngilizce hem de Türkçe sectionları bulunmaktadır.