GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL1101 Gıda Hijyeni English 3 0 3 6
CUL1102 Gastronomi Tarihi English 3 0 3 6
CUL1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş English 3 0 3 6
CUL1104 Yiyecek İçecek Yönetimi English 2 0 2 4
ENG1003 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I English 2 2 3 4
HST1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I English 2 0 2 2
TLL1003 Türk Dili ve Edebiyatı I Turkish 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL1201 Gıda Malzemeleri ve Özellikleri English 3 0 3 6
CUL1202 Gıda Bilimi Uygulamaları English 0 4 2 6
CUL1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama English 2 2 3 4
CUL1204 İçeceklere Giriş English 3 0 3 6
ENG1004 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II English 2 2 3 3
HST1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II English 2 0 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi English 0 0 0 1
TLL1004 Türk Dili ve Edebiyatı II Turkish 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL2101 Ekmek Yapımı English 0 4 2 6
CUL2103 Pastacılığın Temelleri English 0 4 2 6
CUL2105 Beslenme İlkeleri English 3 0 3 4
CUL2107 Mutfak Uygulamaları I English 0 4 2 5
CUL2109 Ağırlama Sektöründe Müşteri Davranışları English 3 0 3 5
3 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL2202 Mutfak Uygulamaları II English 0 4 2 5
CUL2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama English 3 0 3 4
CUL2206 Maliyet Hesaplama English 2 0 2 4
CUL2208 Sokak Yemekleri English 0 4 2 5
CUL2210 Restoran Operasyonları English 2 0 2 4
3 4
3 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL3101 Amerikan Mutfağı English 0 4 2 6
CUL3103 Mutfak Uygulamaları III English 0 4 2 5
CUL3105 Anadolu'nun Yerel Malzemeleri English 2 0 2 6
CUL3107 Ağırlama Sektöründe Finansal Muhasabe English 3 0 3 5
2 4
3 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL3202 Türk Mutfağı English 0 4 2 4
CUL3204 Gastronomide İletişim ve Girişimcilik English 2 0 2 5
CUL3206 Avrupa Mutfağı English 0 4 2 5
CUL3208 Güncel Diyetler ve Beslenme English 2 0 2 4
2 4
3 4
3 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL4101 Mutfak Uygulamaları IV English 0 4 2 5
CUL4103 İnsan Kaynakları Yönetimi English 3 0 3 4
CUL4105 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik English 3 0 3 5
2 4
2 4
3 4
3 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL4104 Staj English 0 0 0 5
CUL4202 İleri Pastacılık English 0 4 2 5
CUL4206 Mutfak Uygulamaları V English 0 4 2 5
CUL4208 Mezuniyet Projesi English 3 0 3 3
2 4
2 4
3 4
  • TR işaretli dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
  • EN işaretli dersler İngilizce olarak işlenmektedir.
  • TR-EN işaretli derslerin hem İngilizce hem de Türkçe sectionları bulunmaktadır.