GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL1101 Gıda Hijyeni İngilizce 3 0 3 6
CUL1102 Gastronomi Tarihi İngilizce 3 0 3 6
CUL1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş İngilizce 3 0 3 6
CUL1104 Yiyecek İçecek Yönetimi İngilizce 2 0 2 4
ENG1003 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I İngilizce 2 2 3 4
HST1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I İngilizce 2 0 2 2
TLL1003 Türk Dili ve Edebiyatı I Türkçe 2 0 2 2
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL1201 Gıda Malzemeleri ve Özellikleri İngilizce 3 0 3 6
CUL1202 Gıda Bilimi Uygulamaları İngilizce 0 4 2 6
CUL1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama İngilizce 2 2 3 4
CUL1204 İçeceklere Giriş İngilizce 3 0 3 6
ENG1004 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II İngilizce 2 2 3 3
HST1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II İngilizce 2 0 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi İngilizce 0 0 0 1
TLL1004 Türk Dili ve Edebiyatı II Türkçe 2 0 2 2
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL2101 Ekmek Yapımı İngilizce 0 4 2 6
CUL2103 Pastacılığın Temelleri İngilizce 0 4 2 6
CUL2105 Beslenme İlkeleri İngilizce 3 0 3 4
CUL2107 Mutfak Uygulamaları I İngilizce 0 4 2 5
CUL2109 Ağırlama Sektöründe Müşteri Davranışları İngilizce 3 0 3 5
3 4
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL2202 Mutfak Uygulamaları II İngilizce 0 4 2 5
CUL2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama İngilizce 3 0 3 4
CUL2206 Maliyet Hesaplama İngilizce 2 0 2 4
CUL2208 Sokak Yemekleri İngilizce 0 4 2 5
CUL2210 Restoran Operasyonları İngilizce 2 0 2 4
3 4
3 4
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL3101 Amerikan Mutfağı İngilizce 0 4 2 6
CUL3103 Mutfak Uygulamaları III İngilizce 0 4 2 5
CUL3105 Anadolu'nun Yerel Malzemeleri İngilizce 2 0 2 6
CUL3107 Ağırlama Sektöründe Finansal Muhasabe İngilizce 3 0 3 5
2 4
3 4
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL3202 Türk Mutfağı İngilizce 0 4 2 4
CUL3204 Gastronomide İletişim ve Girişimcilik İngilizce 2 0 2 5
CUL3206 Avrupa Mutfağı İngilizce 0 4 2 5
CUL3208 Güncel Diyetler ve Beslenme İngilizce 2 0 2 4
2 4
3 4
3 4
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL4101 Mutfak Uygulamaları IV İngilizce 0 4 2 5
CUL4103 İnsan Kaynakları Yönetimi İngilizce 3 0 3 4
CUL4105 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik İngilizce 3 0 3 5
2 4
2 4
3 4
3 4
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CUL4104 Staj İngilizce 0 0 0 5
CUL4202 İleri Pastacılık İngilizce 0 4 2 5
CUL4206 Mutfak Uygulamaları V İngilizce 0 4 2 5
CUL4208 Mezuniyet Projesi İngilizce 3 0 3 3
2 4
2 4
3 4
  • TR işaretli dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
  • EN işaretli dersler İngilizce olarak işlenmektedir.
  • TR-EN işaretli derslerin hem İngilizce hem de Türkçe sectionları bulunmaktadır.