| Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
| 1) |
Ders hakkında bilgilendirme, tanışma, oryantasyon, Enfeksiyon hastalıkları terimleri 1 giriş |
YOK |
| 2) |
Enfeksiyon hastalıkları terimleri 2 |
YOK |
| 3) |
Enfeksiyon hastalıklarında mikroorganizmaya ait faktörler, genel belirti bulgular |
YOK |
| 4) |
Sterilizasyon, Dezenfeksiyon, Antisepsi |
YOK |
| 5) |
Temel immünoloji |
YOK |
| 6) |
İmmünizasyon |
YOK |
| 6) |
İmmünizasyon |
YOK |
| 7) |
Kan ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 1 |
YOK |
| 8) |
Kan ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 2 |
YOK |
| 9) |
Solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 1 |
YOK |
| 10) |
Solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 2 |
YOK |
| 11) |
Sindirim yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 1 |
YOK |
| 12) |
Sindirim yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları 2 |
YOK |
| 13) |
YOĞUN BAKIM ENFEKSİYONLARI |
YOK |
| 13) |
Vektörlerle bulaşan enfeksiyon hastalıkları,
Deri yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları
|
YOK |
| 14) |
Hastane enfeksiyonları ve korunma |
YOK |
| |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
| 1) |
Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme |
2 |
| 2) |
Alan terminolojisini etkin kullanabilme |
2 |
| 3) |
Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuata uygun davranabilme |
2 |
| 4) |
Alanıyla ilgili konularda bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme, mesleki bilgilerini yazılı, sözlü/sözsüz iletişim yoluyla aktarabilme |
1 |
| 5) |
Toplumsal, bilimsel, kültürel ve mesleki etik değerleri ifade edebilme |
1 |
| 6) |
Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranıp bu süreçlere katılabilme |
3 |
| 7) |
Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyip kendini kişisel ve mesleki olarak geliştirebilme |
3 |
| 8) |
Alanıyla ilgili temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanabilme, verileri yorumlayıp değerlendirebilme ve olası sorunları tanımlayıp çözümleyebilme |
4 |
| 9) |
Gelişen teknolojiye bağlı olarak değişen teknikleri uygulayabilme, yeni araç ve cihazları kullanabilme |
4 |
| 10) |
Ameliyat odasını cerrahi işlem için hazırlayabilme |
3 |
| 11) |
Hastanın ameliyat odasına alınmasına ve ameliyat sonrası nakline yardımcı olabilme |
3 |
| 12) |
Ameliyathane Hizmetleri alanı ile ilgili temel düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olabilme.
|
3 |