GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE)


Program Tanımı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı mutfak alanı için gerekli bilgi ve beceri edinmiş, mutfak uygulamaları ve yönetimi alanında mesleki yeterlilikleri yerine getirebilecek mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu yeterlilikler restoran ve kafe tasarımı yapabilmeyi, mönü planlamayı, çay, kafe ve şarap gibi içecek çeşitlerinin öğrenilmesi de kapsamaktadır.

Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE) alanında LİSANS derecesi (Bachelor of Gastronomy and Culinary Arts) almaya hak kazanmaktadırlar.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Bu program, LİSANS seviyesinde öğrenim veren bir programdır.

Kabul Koşulları

Güncelleme çalışmaları devam etmektedir...

Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar

Öğrencilerin minimum 2.00/4.00 kümülatif ağırlıklı not ortalmasına sahip olması gerekmektedir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenimine devam edecek öğrenciler, önceki öğrenim kurumunda aldıkları derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Alınmış dersin içeriğinin, BAU‘da verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte dekanlığı tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Mezunların Mesleki Profili

Mezunlarımız ağırlıklı olarak ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek içecek bölümlerinde; restoranların mutfak ya da işletme kısımlarında, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilmeleri ise büyük bir avantajdır. Bölümümüzde güncel teorik bilgilere paralel olarak uzman öğretim elemanları eşliğinde uygulama yapabilecektir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Program Kazanımları

1 - Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma
2 - Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. - Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
3 Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. - Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. -Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. - Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. - Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. - Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. - Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.
4 - Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, - Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. -Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
5 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. - Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.
6 Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. - Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. - Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme.

Ders & Program Kazanımları Matrisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Program Kazanımları 1 2 3 4 5 6
Dersler
ENG1061 İngilizce I 4 3 4 2 3 3
ENG1062 İngilizce II 4 3 4 2 3 3
ENG1063 İngilizce III 4 3 4 2 3 3
ENG1064 İngilizce IV 4 3 4 2 3 3
GMS1101 Gıda Hijyeni 5 4 3 2 4 2
GMS1102 Gastronomi Tarihi 4 3 3 2 1 2
GMS1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş 4 5 4 3 3 4
GMS1104 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 5 4 3 2 2 4
GMS1201 Mutfak Kimyası 5 5 3 2 2 2
GMS1202 Mutfak Kimyası Uygulamaları 5 5 2 2 1 4
GMS1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama* 4 4 3 2 2 2
GMS1204 İçeceklere giriş 5 5 2 2 1
GMS2101 Ekmek Yapımı 4 5 2 2 4
GMS2102 Mutfak Uygulamaları I 4 5 2 2 4
GMS2103 Pastacılığa Giriş 4 5 2 2 4
GMS2104 Maliyet Hesaplama 4 5 4 2 1 1
GMS2105 Beslenme İlkeleri 5 4 3 2 1
GMS2201 Dünya Mutfakları I 4 5 2 2 4
GMS2202 Mutfak Uygulamaları II 4 4 2 2 4
GMS2203 Menü Yönetimi 4 4 3 3 1 3
GMS2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama 5 4 4 3 2 2
GMS2206 Ağırlama Sektöründe Müşteri Davranışları 5 4 4 2 1 2
GMS3101 Dünya Mutfakları II 4 4 2 2 5
GMS3102 Türk Yöre Mutfakları I 4 5 2 2 3
GMS3103 Mutfak Uygulamaları III 5 5 2 2 4
GMS3104 Finansal Muhasebe 4 5 4 3 1
GMS3201 Güncel Diyetler ve Beslenme 5 4 3 2 2
GMS3202 Türk Yöre Mutfakları II 4 5 2 2 3
GMS3203 Restoran Düzeni ve Servisi 5 4 3 2 2 4
GMS3204 Girişimcilik ve İnovasyon 5 3 5 4 2 2
GMS4101 Mutfak Uygulamaları IV 5 5 2 4 5
GMS4102 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik 5 3 3 3 3 1
GMS4103 İnsan Kaynakları Yönetimi 4 4 3 3 2 2
GMS4104 Staj 3 2 5
GMS4201 Mutfak Uygulamaları V 5 5 2 4 5
GMS4202 İleri Pastacılık 5 5 2 4 5
GMS4203 Bitirme Projesi 3 3 1 4
HST1071 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 4 4 2 2
HST1072 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 4 4 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi
TLL1071 Türk Dili ve Edebiyatı I 4 4 2 2
TLL1072 Türk Dili ve Edebiyatı II 4 4 2 2
Departmental Elective
GMS3410 Vejetaryen Mutfağı
GMS3411 Fermantasyon Teknolojisi 5 4 3 2 2
GE-Elective
GEP0111 Sanat ve Din 2 4 5 3 4 3
GEP0112 Klasik Türk Sanatı ve Sanatçıları 2 4 5 3 4 3
GEP0113 Avrupa Sanatı 2 4 5 3 4 3
GEP0114 Türkiye’de Güzel Sanatlar 2 4 5 3 4 3
GEP0115 Sanat Tarihine Giriş 2 4 5 3 4 3
GEP0121 Tiyatroya Giriş 2 4 5 3 4 3
GEP0122 Shakespeare ve Çağdaş Yorumları 2 4 5 3 4 3
GEP0123 Tiyatroda Özel Başlıklar 2 4 5 3 4 3
GEP0124 Türk Tiyatrosu 2 4 5 3 4 3
GEP0131 Klasik Müziğe Giriş 2 4 5 3 4 3
GEP0132 Klasik Müzikte Akımlar 2 4 5 3 4 3
GEP0133 20. Yüzyıl Müziği 2 4 5 3 4 3
GEP0134 Klasik Türk Müziğine Giriş 2 4 5 3 4 3
GEP0135 Dünya Müzikleri 2 4 5 3 4 3
GEP0201 Şehir ve Kültür 2 4 5 3 4 3
GEP0202 İmparatorluklar Şehri İstanbul'un Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0203 Küreselleşme ve İstanbul 2 4 5 3 4 3
GEP0204 Sosyal ve Tarihsel Perspektifte İstanbul 2 4 5 3 4 3
GEP0205 Berlin'e Çoklu Bakış 2 4 5 3 4 3
GEP0206 İstanbul'un Sanal Keşfi 2 4 5 3 4 3
GEP0211 Kent ve Peyzaj 2 4 5 3 4 3
GEP0301 Yenilikçi Kariyer Gelişimi 2 4 5 3 4 3
GEP0302 Dale Carnigie ile Etkili İletişim Becerileri 2 4 5 3 4 3
GEP0303 TMI-Geleceğini Önceden Planla 2 4 5 3 4 3
GEP0304 Müzik Sektörü ve Türk Müzik Endüstrisi 2 4 5 3 4 3
GEP0305 İletişim Uygulamaları 2 4 5 3 4 3
GEP0306 Haber Ajansı Gazeteciliği 2 4 5 3 4 3
GEP0307 Deniz Kültürü ve Amatör Denizcilik 2 4 5 3 4 3
GEP0312 Esporda Özel Başlıklar 2 4 5 3 4 3
GEP0313 Bilim ve Teknoloji Politikalarının Teknoloji Yönetimine Etkisi 2 4 5 3 4 3
GEP0314 Yenilik ve Yaratıcılık 2 4 5 3 4 3
GEP0315 Kişilikte Girişimciliğin Geliştirilmesi 2 4 5 3 4 3
GEP0320 2030 Gündemi'ne Giriş: Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Yeni Bir Gündem 2 4 5 3 4 3
GEP0366 Sürdürülebilir Yaşam 2 4 5 3 4 3
GEP0379 Sürdürülebilirlik ve İş Etiği 2 4 5 3 4 3
GEP0401 Arapça I 2 4 5 3 4 3
GEP0402 Arapça II 2 4 5 3 4 3
GEP0403 Fransızca I 2 4 5 3 4 3
GEP0404 Fransızca II 2 4 5 3 4 3
GEP0405 Almanca I 2 4 5 3 4 3
GEP0406 Almanca II 2 4 5 3 4 3
GEP0407 Japon Dili ve Kültürüne Giriş I 2 4 5 3 4 3
GEP0408 Japon Dili ve Kültürüne Giriş II 2 4 5 3 4 3
GEP0409 Italyanca I 2 4 5 3 4 3
GEP0410 Italyanca II 2 4 5 3 4 3
GEP0411 Çince I 2 4 5 3 4 3
GEP0412 Çince II 2 4 5 3 4 3
GEP0413 Osmanlı Türkçesi I 2 4 5 3 4 3
GEP0414 Osmanlı Türkçesi II 2 4 5 3 4 3
GEP0415 Rusça I 2 4 5 3 4 3
GEP0416 Rusça II 2 4 5 3 4 3
GEP0417 İspanyolca I 2 4 5 3 4 3
GEP0418 İspanyolca II 2 4 5 3 4 3
GEP0419 Farsça I 2 4 5 3 4 3
GEP0420 Farsça II 2 4 5 3 4 3
GEP0421 Gürcüce I 2 4 5 3 4 3
GEP0422 Gürcüce II 2 4 5 3 4 3
GEP0423 Yunanca I 2 4 5 3 4 3
GEP0424 Yunanca II 2 4 5 3 4 3
GEP0425 İbranice I 2 4 5 3 4 3
GEP0426 İbranice II 2 4 5 3 4 3
GEP0427 Arapça III 2 4 5 3 4 3
GEP0428 Arapça IV 2 4 5 3 4 3
GEP0429 Farsça III 2 4 5 3 4 3
GEP0430 Farsça IV 2 4 5 3 4 3
GEP0431 Türk İşaret Dili 2 4 5 3 4 3
GEP0432 Özel Amaçlı İngilizce I 2 4 5 3 4 3
GEP0433 Özel Amaçlı İngilizce II 2 4 5 3 4 3
GEP0434 Türk İşaret Dili II 2 4 5 3 4 3
GEP0435 Almanca III 2 4 5 3 4 3
GEP0436 Almanca IV 2 4 5 3 4 3
GEP0437 Latin I 2 4 5 3 4 3
GEP0438 Latin II 2 4 5 3 4 3
GEP0439 Rusça III 2 4 5 3 4 3
GEP0440 Rusça IV 2 4 5 3 4 3
GEP0441 Korece I 2 4 5 3 4 3
GEP0442 Korece II 2 4 5 3 4 3
GEP0501 Anadolu Uygarlıkları 2 4 5 3 4 3
GEP0502 Bilim Tarihinde Büyük Buluşlar ve Keşifler 2 4 5 3 4 3
GEP0503 Ege'de Türk ve Yunan İlişkileri 2 4 5 3 4 3
GEP0504 Yemek Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0505 Akdeniz Dünyası Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0506 Modern Ortadoğu Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0507 Oryantalizm 2 4 5 3 4 3
GEP0508 Tarihi Değiştiren Savaşlar 2 4 5 3 4 3
GEP0509 20.yy. Siyasal Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0510 Çağdaş Almanya 1945`ten beri Tarih, Siyaset ve Toplum 2 4 5 3 4 3
GEP0511 Avrupa Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0513 Dinler Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0514 Osmanlı Kültür Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0515 Yeni Dini Akımlar 2 4 5 3 4 3
GEP0516 Yakın Dönem Türk Modernleşme ve Demokrasi Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0601 Yerel Yönetimlerde İletişim 2 4 5 3 4 3
GEP0602 Topluma Hizmet Uygulamaları 2 4 5 3 4 3
GEP0603 Güncel Siyasal Sorunlar ve Liderler 2 4 5 3 4 3
GEP0604 Kişilerarası İletişim 2 4 5 3 4 3
GEP0605 Popüler Kültür 2 4 5 3 4 3
GEP0606 Önyargı ve Şiddet 2 4 5 3 4 3
GEP0607 Etik 2 4 5 3 4 3
GEP0608 Avrupa Entegrasyonu ve Türk Avrupa İlişkileri 2 4 5 3 4 3
GEP0609 Medeniyetler İttifakı 2 4 5 3 4 3
GEP0610 Yenilikçi Liderlik 2 4 5 3 4 3
GEP0611 Etkili İletişim Becerileri 2 4 5 3 4 3
GEP0612 Politik iletişim Kampanyaları 2 4 5 3 4 3
GEP0613 Seçimler ve Kampanya Yönetimi 2 4 5 3 4 3
GEP0614 Sosyal Medya Yönetimi 2 4 5 3 4 3
GEP0615 Algı Yönetimi 2 4 5 3 4 3
GEP0616 Trafik ve Yol Güvenliği 2 4 5 3 4 3
GEP0617 Uluslararası Yemek Kültürü 2 4 5 3 4 3
GEP0618 İletişim ve Stres Yönetimi 2 4 5 3 4 3
GEP0619 İletişim için Medya Kullanımı 2 4 5 3 4 3
GEP0620 Görsel Okuryazarlık 2 4 5 3 4 3
GEP0621 Kurumiçi İletişim ve Yenilik Yönetimi 2 4 5 3 4 3
GEP0622 Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik 2 4 5 3 4 3
GEP0623 Moda ve Medya 2 4 5 3 4 3
GEP0624 Hayvan Etiği ve Türcülük 2 4 5 3 4 3
GEP0625 Oyunlar ve Kültür 2 4 5 3 4 3
GEP0631 Sürdürülebilirlik ve İklim Eylemi 2 4 5 3 4 3
GEP0633 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma 2 4 5 3 4 3
GEP0634 Tarımın Geleceğini Keşfetmek 2 4 5 3 4 3
GEP0638 İletişim Yönetiminde Konular 2 4 5 3 4 3
GEP0639 Gıdayı Anlamak 2 4 5 3 4 3
GEP0640 Sıfır Açlığa Doğru (SDG 2) 2 4 5 3 4 3
GEP0641 Yaşamın Kökeni 2 4 5 3 4 3
GEP0701 Yaratıcı Edebiyat 2 4 5 3 4 3
GEP0702 Eleştirel Düşünce ve Edebiyat Eleştirisi 2 4 5 3 4 3
GEP0703 Çağdaş Türk Edebiyatı 2 4 5 3 4 3
GEP0704 Edebiyatta Akımlar 2 4 5 3 4 3
GEP0705 Edebiyat ve Toplum 2 4 5 3 4 3
GEP0706 Modern Türk Romanı ve Hikayeleri 2 4 5 3 4 3
GEP0707 Modern Türk Şiiri 2 4 5 3 4 3
GEP0708 Türk Halk Edebiyatı 2 4 5 3 4 3
GEP0709 Türk Entellektüellerinin Yaşamları 2 4 5 3 4 3
GEP0710 Türk Şairleri ve Şiiri 2 4 5 3 4 3
GEP0801 20. yy. Düşünce Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0802 Estetik ve Felsefe 2 4 5 3 4 3
GEP0803 Çağdaş Felsefe 2 4 5 3 4 3
GEP0804 İslam Felsefesi 2 4 5 3 4 3
GEP0805 Varlık Felsefesi 2 4 5 3 4 3
GEP0806 Yaşam Felsefesi 2 4 5 3 4 3
GEP0807 Siyaset Felsefesi 2 4 5 3 4 3
GEP0808 Din Felsefesi 2 4 5 3 4 3
GEP0809 Stratejik Yol Haritası ve Yenilikçilik 2 4 5 3 4 3
GEP0810 System-Tasarım Düşüncesi ve Yönetim 2 4 5 3 4 3
GEP0811 Felsefede Okumalar 2 4 5 3 4 3
GEP0821 Klasik Mantık 2 4 5 3 4 3
GEP0822 Mantık I 2 4 5 3 4 3
GEP0823 Mantık II 2 4 5 3 4 3
GEP0824 Modern Mantık 2 4 5 3 4 3
GEP0825 Mantık ve Bilgisayar Uygulamaları 2 4 5 3 4 3
GEP0901 Kültür Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP0902 İş Semineri 2 4 5 3 4 3
GEP1005 Uygarlık Tarihi I 2 4 5 3 4 3
GEP1006 Uygarlık Tarihi II 2 4 5 3 4 3
GEP1516 Yakın Dönem Türk Modernleşme ve Demokrasi Tarihi 2 4 5 3 4 3
GEP1633 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma 2 4 5 3 4 3
GEP1634 Tarımın Geleceğini Keşfetmek 2 4 5 3 4 3

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1061 İngilizce I 2 0 2 2
GMS1101 Gıda Hijyeni 3 0 3 6
GMS1102 Gastronomi Tarihi 3 0 3 6
GMS1103 Gastronomi ve Mutfak Bilimlerine Giriş 3 0 3 6
GMS1104 Yiyecek ve İçecek Yönetimi 2 0 2 6
HST1071 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2
TLL1071 Türk Dili ve Edebiyatı I 2 0 2 2
Toplam 30
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1062 İngilizce II 2 0 2 1
GMS1201 Mutfak Kimyası 3 0 3 6
GMS1202 Mutfak Kimyası Uygulamaları 0 4 2 6
GMS1203 Gıda Tedarik Zinciri ve Depolama* 2 2 3 6
GMS1204 İçeceklere giriş 3 0 3 6
HST1072 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi 0 0 0 1
TLL1072 Türk Dili ve Edebiyatı II 2 0 2 2
Toplam 30
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1063 İngilizce III 2 0 2 2
GMS2101 Ekmek Yapımı 0 4 2 5
GMS2102 Mutfak Uygulamaları I 0 4 2 6
GMS2103 Pastacılığa Giriş 0 4 2 5
GMS2104 Maliyet Hesaplama 2 0 2 4
GMS2105 Beslenme İlkeleri 3 0 3 4
GE-Elective 3 4
Toplam 30
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
ENG1064 İngilizce IV 2 0 2 2
GMS2201 Dünya Mutfakları I 0 4 2 6
GMS2202 Mutfak Uygulamaları II 0 4 2 6
GMS2203 Menü Yönetimi 3 0 3 4
GMS2204 Yiyecek İçecek Sektöründe Pazarlama 2 0 2 4
GMS2206 Ağırlama Sektöründe Müşteri Davranışları 3 0 3 4
GE-Elective 3 4
Toplam 30
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3101 Dünya Mutfakları II 1 4 3 6
GMS3102 Türk Yöre Mutfakları I 1 4 3 6
GMS3103 Mutfak Uygulamaları III 1 4 3 6
GMS3104 Finansal Muhasebe 3 0 3 4
Departmental Elective 2 4
GE-Elective 3 4
Toplam 30
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS3201 Güncel Diyetler ve Beslenme 2 0 2 5
GMS3202 Türk Yöre Mutfakları II 1 4 3 6
GMS3203 Restoran Düzeni ve Servisi 2 2 3 6
GMS3204 Girişimcilik ve İnovasyon 2 0 2 5
GE-Elective 3 4
Departmental Elective 2 4
Toplam 30
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4101 Mutfak Uygulamaları IV 1 4 3 6
GMS4102 Gıda Politikaları ve Sürdürülebilirlik 3 0 3 3
GMS4103 İnsan Kaynakları Yönetimi 3 0 3 3
GE-Elective 3 4
Departmental Elective 2 4
Departmental Elective 2 4
Non-Departmental Elective 2 6
Toplam 30
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS4104 Staj 0 0 0 5
GMS4201 Mutfak Uygulamaları V 1 4 3 5
GMS4202 İleri Pastacılık 0 4 2 5
GMS4203 Bitirme Projesi 2 0 2 3
Departmental Elective 2 4
Departmental Elective 2 4
Non-Departmental Elective 2 4
Toplam 30

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)


GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE) - UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

Dr. Öğr. Üyesi ESRA MANKAN
Bölüm Başkanı

UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
E-posta: esra.mankan@hes.bau.edu.tr
Telefon: +90