Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Kursa giriş: Kılavuzlar, Müfredat ve Materyaller |
Genel İnceleme
*General Review |
2) |
*Etiket için Etiket
*Günlük rutin
*Zamanı söylemek |
*Genel İnceleme
*Saat kaç? |
3) |
Etiket için Etiket
*Aile
*Randevu alın |
*W Question : Wann
*Preposition :um /am /von..bis
|
4) |
Etiket için Etiket |
İyelik zamirleri |
5) |
Etiket için Etiket |
*Modalverbs :können-müssen-wollen
QUIZ 1
|
6) |
Zeit mit Freunden |
*Datumsangaben : Edat
"benim" |
7) |
Zeit mit
Arkadaş |
*Ayrılabilir fiiller
(Trennbare Verben) |
8) |
Zeit mit
Arkadaş |
*Preposition “für”
*Possessivepronouns
with accusative case
|
9) |
Zeit mit
Freunden
|
*Präteritum “sein”, “haben” |
10) |
İletişim |
Datif Vaka |
11) |
Kontakte
|
*Datif Davası
Edatlarla
SINAV 2 |
12) |
İletişim |
*İyelik zamirleri
Suçlayıcı dava |
13) |
Revision |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|