Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Dersin Tanıtımı
|
|
2) |
Lisans eğitiminde, yüzyüze ve online, teorik ve uygulamalı alanlarda karşılaşılan sorunlar ve beklentiler
|
|
3) |
Diyetisyenlerin çalışma alanlarında ve idari/yöneticiler ile karşılaşabilecekleri sorunlar
|
|
4) |
Diyetisyenlerin hasta/hasta yakınları ve çalışma arkadaşları/meslektaşları ile karşılaşabilecekleri sorunlarile karşılaşabilecekleri sorunlar ve iletişim
|
|
5) |
Diyetisyenlerin tedarikçi/üretici/firma ile karşılaşacakları sorunlar
|
|
6) |
Sorunlara yönelik çözüm üretici grup çalışmaları
|
|
7) |
Ara Sınav
|
|
8) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel yaklaşım ve uygulamalar
|
|
9) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel yaklaşım ve uygulamalar
|
|
10) |
Güncel yaklaşım ve uygulamaların bilimsel kanıtlar ve vakalar ile tartışılması
|
|
11) |
Mesleki başarıda güncel yaklaşımların yeri ve mesleki etik ile değerlendirilmesi
|
|
12) |
Güncel teknoloji/uygulamaların değerlendirilmesi ve uygulama yöntemleri
|
|
13) |
Güncel yaklaşım ve uygulama grup çalışması
|
|
14) |
Dersin Genel Değerlendirmesi
|
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|