BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE) | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
NTD4102 | Bitirme Projesi | Bahar | 0 | 2 | 1 | 8 |
Öğretim Dili: | English |
Dersin Türü: | Must Course |
Dersin Seviyesi: | LİSANS |
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi İLAYDA ÖZTÜRK ALTUNCEVAHİR |
Dersi Veren(ler): |
Dr. Öğr. Üyesi YONCA SEVİM Öğ.Gör. ECENUR ÖZKUL Doç. Dr. HAKAN GÜVELİ Dr. Öğr. Üyesi FERHAN MANTAR Dr. Öğr. Üyesi İLAYDA ÖZTÜRK ALTUNCEVAHİR |
Dersin Amacı: | Bu ders ile son sınıf beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerinin, beslenme ile ilişkili güncel bir konu hakkında bir araştırma planlamaları, yürütmeleri ve sonuçları bir rapor haline getirmeleri amaçlanmaktadır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu dersin sonunda öğrenciler; 1- Beslenme ile ilişkili güncel konular hakkında literatür taraması yapar. 2- Beslenme konusunda bir araştırma planlar. 3- Bu araştırmayı yürütür. 4- Sonuçlarını değerlendirir ve rapor halinde hazırlar. 5- Elde ettiği sonuçları benzer çalışmalar ile karşılaştırır ve yorumlar. |
Beslenme ile ilgili güncel konular ve bu konular hazırlanan çalışmalar bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Araştırma planlanması ve genel ilkeler | |
1) | ||
2) | Literatür tarama ve araştırma konusunun belirlenmesi | |
3) | Literatür tarama ve araştırma konusunun belirlenmesi | |
4) | Planlanan çalışmanın yürütülmesi | |
5) | Planlanan çalışmanın yürütülmesi | |
6) | Planlanan çalışmanın yürütülmesi | |
7) | Planlanan çalışmanın yürütülmesi | |
8) | Planlanan çalışmanın yürütülmesi | |
9) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama | |
10) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama | |
11) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama | |
12) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama | |
13) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama | |
14) | Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama |
Ders Notları / Kitaplar: | Beslenme ve diyetetik alanındaki uluslararası dergiler |
Diğer Kaynaklar: | International journals focused on nutrition and dietetics area. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Final | 1 | % 100 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 100 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 15 | 195 |
Proje | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 198 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. | 2 |
2) | Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. | 2 |
3) | Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. | 2 |
4) | Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. | 4 |
5) | Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. | 3 |
6) | En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. | 3 |
7) | Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. | 4 |
8) | Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. | 4 |
9) | Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. | 4 |
10) | Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. | 4 |
11) | Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. | 4 |
12) | Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. | 5 |