Şişmanlık, yeme bozuklukları, DM, reaktif hipoglisemi, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, gastrointestinal sistem hastalıkları, karaciğer hastalıkları, hareket sistemi hastalıkları, safra kesesi ve pankreas hastalıkları, böbrek hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, AIDS, kanser, yanık, solunum yolu hastalıkları, psikiyatrik hastalıklar ile enteral ve parenteral beslenme ilkeleri bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Oryantasyon
|
yok |
2) |
Klinik uygulama
|
yok |
3) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
4) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
5) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
6) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
7) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
8) |
ARA SINAV
|
yok |
9) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları |
yok |
10) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
11) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
12) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
13) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
yok |
14) |
Klinik uygulama + Vaka sunumları
|
YOK |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
4 |
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
5 |
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
5 |
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
5 |
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
5 |
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
5 |
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
5 |
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
5 |
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
5 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
5 |
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
5 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
5 |