Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Atomlar, moleküller, sentez ve hayatımızdaki kimyasalların önemi |
Yok |
2) |
Ürik asit, asetik asit, glukoz, aspirin, kafur, terpineol, tropinon
|
Yok |
3) |
Haemin, kinin, morfin |
Yok |
4) |
Steroidler ve doğum kontrol
|
Yok |
5) |
Striknin, penisilin ve antibiyotikler I |
Yok |
6) |
Antibiyotikler II |
Yok |
7) |
Vitaminler ve beslenme destekleri
|
Yok |
7) |
Prostoglandinler, lökotrienler ve analjezikler |
Yok |
8) |
Fitoterapötikler |
Yok |
10) |
Santral Sinir Sistemi depresanları, stimülanları ve bağımlılık |
Yok |
11) |
Taxol, amfoterisin, siklosporin ve kanser ilaçları
|
Yok |
12) |
Nükleik asitler ve enzimler |
Yok |
13) |
Sunum |
Yok |
14) |
Sunum |
Yok |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|