Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Giriş |
Derleme ders notları |
2) |
Alman Siyasal sistemi(leri), |
Derleme ders notları |
3) |
Almanya’nın savaş sonrası tarihi, |
Derleme ders notları |
4) |
Avrupa Topluluğu / Birliği yükselen rolü |
Derleme ders notları |
5) |
Avrupa Birliği'nin son ve güncel bölgesel ve küresel rolü ve etkisi |
Derleme ders notları |
6) |
Alman toplumundaki değişimler |
Derleme ders notları |
7) |
Alman halkının kolektif ruhunun, hafıza ve milli duyguları, |
Derleme ders notları |
8) |
Vize |
|
9) |
Gezi: Berlin sermaye bölgesi (Federal Parlamento, Türk Büyükelçiliği, Berlin AB Temsilciliği, vb) |
Derleme ders notları |
10) |
Gezi:: tarihi ilgi yerel siteler (Checkpoint Charlie, Berlin Duvarı Anıtı + Dokümantasyon Merkezi, vb.) |
Derleme ders notları |
11) |
Gezi:: Hamburg (Almanya’nın Kuzeyi), |
Derleme ders notları |
12) |
Gezi: Munih (Almanya’nın Güneyi) |
Derleme ders notları |
13) |
Dresden (Almanya’nın Doğusu) |
Derleme ders notları |
14) |
Bonn (Almanya’nın batısı ve Almanya’nın eski başkenti). |
Derleme ders notları |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|