Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Kişisel sunumlarda dijital medya kullanımı. |
|
2) |
Yaratıcı portfolyo örnekleri.
|
Ödevler üzerine çalışma. |
3) |
Kişisel portfolyo hazırlamak. |
Ödevler üzerine çalışma. |
4) |
Portfolyonun amaçları, hedef kitle seçimi |
Ödevler üzerine çalışma. |
5) |
Kişisel web sayfası, nasıl hazırlanır ve nasıl sürdürülür |
Ödevler üzerine çalışma. |
6) |
Portfolyo hazırlanmasında sosyal medya kullanımı. Ödev 1 |
Ödevler üzerine çalışma. |
7) |
Fotoğraf portfolyosu online sayfaları
|
Ödevler üzerine çalışma. |
8) |
HTML’e giriş
Ödev 2 |
Ödevler üzerine çalışma. |
9) |
Using blogs for online presentation |
Ödevler üzerine çalışma. |
10) |
Blog kişiselleştirmelerine giriş
|
Ödevler üzerine çalışma. |
11) |
Farklı softwareler kullanarak CD ve dağıtıma yönelik portfolio hazırlamak |
Ödevler üzerine çalışma. |
12) |
Fotoğrafçılar için sosyal medya kullanım örnekleri |
Ödevler üzerine çalışma. |
13) |
Kişisel portfolio oluşturmak |
Final projesi üzerine çalışma. |
14) |
Değerlendirme, son ödev, işlerin sunulması
|
Final Ödevi |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|