Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Dersin sunumu. Tanıtmak için “Adın ne? “Alfabe, telaffuz
İtalyan dili hakkında genel bilgi
Fiil “chiamarsi”, tekil, çoğul
|
|
2) |
Ünite 1 Primi contatti, selamlamak, sormak ve kökenini söylemek. Yaşını sorma ve söyleme. 0-30 arası sayılar
Kökeni sorma, belirtme ekleri “il” ve “la” (the)
“Olmak ve sahip olmak” fiilleri, milliyet sıfatları. |
|
3) |
Telefon numarası, adres sorma
Kendini tanıt
“Olmak” ve “sahip olmak” fiillerinin revizyonu
var / var |
|
4) |
Revizyon
Düzensiz fiiller |
|
5) |
Ünite 2 “Ben ve diğerleri” sayıları 1 - 100. Nasılsın diye soruyorum? İnsanları tanıtmak.
Meslekler. Hangi dilleri konuştuğunuzu, nerede yaşadığınızı söyleyin.
Düzenli fiiller (1. Grup). Düzensiz fiiller “yapmak, kalmak”.
Belirsiz makaleler (kitap, elma vb.) |
|
6) |
CUMHURIYET BAYRAMI
|
|
7) |
Ünite 3 “Afiyet olsun” kelime dağarcığına giriş, restorandaki diyaloglar. Düzenli fiiller (2. Grup) |
|
8) |
Menüyü okuma, sipariş verme, dinleme, video
Düzenli fiillerin revizyonu (1.,2.grup)
|
|
9) |
Ara sınav |
|
10) |
Ünite 4 “Serbest zaman”, boş zamandan bahsediyor, Düzensiz fiiller “gitmek, dışarı çıkmak”, ), ne, hangisi, ne kadar |
|
11) |
Zaman, psikolojik testin videosunu çekin
Sıklık zarfları, beğenmek fiili, kişisel zevk |
|
12) |
Ünite 5 “Otelde”Bir odayı, bir evi tanımlayın.
“Can”, “come” fiilleri
Makaleli edatlar. |
|
13) |
Bir otelde sorunlar. Ev listeleri. Tarih, aylar 100'den itibaren temel sayılar, Sıra sayıları, ne kadar, kaç
Revizyon. Video “Tatilde”, caffèculturee “gezi, makbuz”
|
|
14) |
Sınav |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|