Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Derse giriş |
|
2) |
Reklamı stratejik bakış açısıyla değerlendirme ve reklam yaratım sürecinde doğru bilinen yanlışlar |
|
3) |
Reklama maruz kalma, reklam kampanyalarının etkileri ve yaratıcı düreç |
|
4) |
Örnek reklam kampanyası analizi |
Ödev yapılacak |
5) |
Örnek reklam uygulaması analizi |
Ödev yapılacak |
6) |
Türkiye'de reklam dinamikleri ve yeni yaklaşımlar |
|
7) |
Örnek reklam uygulaması analizi |
ödev yapılacak |
8) |
Örnek Reklam Uygulaması Analizi |
ödev yapılacak |
9) |
Dünyada reklam dinamikleri ve yeni yaklaşımlar |
|
10) |
Örnek reklam uygulaması analizi |
|
11) |
Örnek reklam uygulaması analizi |
ödev yapılacak |
12) |
Güncel başarılı reklam kampanyaları ve reklamda yeni trendler |
|
13) |
Örnek reklam uygulaması analizi |
ödev yapılacak |
14) |
Yaratıcı fikir değerlendirmeleri |
sunum |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|