GEP1017 Beslenme ve SağlıkBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıBologna KomisyonuUlusal Yeterlilikler
İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
GEP1017 Beslenme ve Sağlık Bahar
Güz
3 0 3 5
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir.

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Türkçe
Dersin Türü: GE-Elective
Dersin Seviyesi: LİSANS
Dersin Veriliş Şekli: E-Öğrenme
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi İLAYDA ÖZTÜRK ALTUNCEVAHİR
Dersi Veren(ler): Öğ.Gör. ECENUR ÖZKUL
Dersin Amacı: Dersin amacı; besin, besin ögelerinin ve sağlıklı beslenme ilkelerinin öğrencilere aktarılmasıdır.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Beslenmenin bağışıklık üzerine olan etkisini öğrenecek
Makro besin öğelerini öğrenecek,
Mikro besin öğelerini öğrenecek
Genel sağlığın korunması ve sürüürlmesinde beslenmenin önemi ve doğru seçimleri öğrenecek
Besin güvenliği ve hazırlama, pişirme aşamalarında sağlıklı yöntemlerin seçimi ve kullanımını öğrenecek
Sağlık ve beslenme arasındaki bağlantının farkına varacak,
Güncel beslenme konuları hakkında fikir sahibi olacak.

Dersin İçeriği

Beslenmenin önemi, sağlık ve beslenme ilişkisi, beslenmenin bağışıklık üzerine etkisi,besin güvenliği, hazırlığı ve doğru yöntemlerin seçimi, güncel sağlıklı beslenme yaklaşımları, sağlığın korunması ve sürürülmesinin beslenme ile olan ilişkisi, makro ve mikro besin öğeleri, sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri, popüler diyetler ve sağlık üzerine etkileri.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Oryantasyon
2) Sağlık Konsepti ve Beslenme Konu Anlatımı
3) Dengeli ve yeterli Beslenme Konu Anlatımı
4) Besin grupları ve Besin Öğeleri Konu Anlatımı
5) Besin grupları ve Besin Öğeleri Konu Anlatımı
6) Besin güvenliği ve sağlıklı pişirme yöntemleri Konu Anlatımı
7) Emzirmenin korunması,geliştirilmesi ve desteklenmesi Konu Anlatımı
8) Ara Sınav
9) Emzirmenin korunması,geliştirilmesi ve desteklenmesi Konu Anlatımı
10) Yaşam boyu beslenme ve enerji dengesi Konu Anlatımı
11) Yaşam boyu beslenme ve enerji dengesi Konu Anlatımı
12) Özel durumlarda beslenme Konu Anlatımı
13) Özel durumlarda beslenme Konu Anlatımı
14) Quiz

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: American Academy of Pediatrics. (2020). Adolescent Health: A Compendium of AAP Clinical Practice Guidelines and Policies. American Academy of Pediatrics. Mahan, L. K., & Raymond, J. L. (2017). Krause's food & the nutrition care process-e-book. Elsevier Health Sciences. O'Day, B. (2015). Nutrition Support. Momentum Press.
Diğer Kaynaklar: American Academy of Pediatrics. (2020). Adolescent Health: A Compendium of AAP Clinical Practice Guidelines and Policies. American Academy of Pediatrics. Mahan, L. K., & Raymond, J. L. (2017). Krause's food & the nutrition care process-e-book. Elsevier Health Sciences. O'Day, B. (2015). Nutrition Support. Momentum Press. .

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam 14 % 10
Küçük Sınavlar 1 % 10
Ara Sınavlar 1 % 30
Final 1 % 50
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 50
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 50
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 13 3 39
Sınıf Dışı Ders Çalışması 12 5 60
Küçük Sınavlar 1 10 10
Ara Sınavlar 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 113

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) 1.Ulusal ve uluslararası standartlar açısından öğretmenlik meslegi, İngilizce öğretmenliği ve eğitim teknolojilerine yönelik en yeni bilgiler, araçlar ve diğer bilimsel kaynaklara ilişkin kavramları tanımlamak.
1) 1 İngilizceyi iyi konuşur ve İngiliz Dilinin eğitimiyle ve pedagojik formasyonuyla ilgili kavramları etkili kulanır. 2 Yabancı dil eğitimiyle ilgili öğretim programlarını, yaklaşımlarını , yöntemlerini ve ölçme değerlendirme bilgisini kullanır. 3 Öğrencilerin gelişim özelliklerini ve bireysel farklılıklarını dikkate alarak en uygun öğretim strateji yöntem ve tekniklerini uygular. 4 Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda konuyla ilgili uygun materyal geliştirir. 5 Teknolojiyi yabancı dil eğitimi uygulamalarında entegre eder.
2) 2.İngilizce dilinin seslerine, eklerine, dilbilgisine, kelimelerine hakim bir biçimde dili etkin olarak kullanır.
3) 3. Dil edinimi teorileri konusundaki bilgisi ile teorileri ve bu alandaki araştırmaları dil öğretiminine uygular.
4) 4. İngilizce öğretiminde kullanılabilecek materyal ve kaynaklara eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşarak, sınıf ve öğrenci ihtiyaçlarına göre gerekli biçimde materyal geliştirebilir.
5) 5. İngilizce öğretiminde kullanılabilecek etkili yazılım ve teknolojik kaynaklara ulaşıp bunların uygunluğuna karar vererek etkin biçimde sınıf içinde ve dışında bu kaynakları kullanabilir.
6) 6.Öğrencilerin konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek için çeşitli yöntem ve metodları kullanır.
7) 7. İngilizce öğretim süreçlerini planlar.
8) 8. İngilizce öğretimine uygun sınıf ortamları organize eder.
9) 9. İngilizce bilgi ve kullanma becerisini ölçmek ve değerlendirmek için farklı materyaller ve testler geliştirerek ve öğrencinin kazanımlarını farklı yöntemler kullanarak çok yönlü değerlendirir.
10) 10. Dil öğrenmede kültürün rolünü ve etkisini ele alan araştırmalara, prensiplere ve metotlara ilişkin bilgisiyle öğrencilerin kültürlerarası iletişim ve pragmatik becerilerini geliştirmek için bunları uygular.
11) 11. Bireysel ve grup çalışmalarında sorumluluk alır, işbirliği içinde çalışarak sorumluluklarını yerine getirir.
12) 12. Mesleki ve etik kural ve ilkeleri göz önünde bulundurur. 4
13) 13. Dil öğrenimi ve öğretimi alanında yapılan akademik çalışmaları kişisel ve mesleki gelişimi için takip ederek çalışmaların pedagojik etkilerini uygular. 4
14) 14. Yansıtıcı düşünme ve öğretme kullanarak öğretim becerilerini ve öğretmenlik mesleki yeterliliklerini irdeler. 5
15) 15. Yaşam boyu öğrenme bilgi ve becerisine ve bilgiye ulaşma yollarına ilişkin bilgisiyle etkili üst bilişsel teknikleri kullanarak bunu öğrencilere aktarır. 5
16) 16. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin ilgilerine, ihtiyaçlarına, bireysel farklılıklarına ve gelişimsel özelliklerine uygun öğrenme stratejilerini ve teknoloji kaynaklarını değerlendirerek kullanır.