COP4238 Four Seasons and Luxury ManagementBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar İŞLETMEÖğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal YeterliliklerBologna Komisyonu
İŞLETME
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
COP4238 Four Seasons ve Lüks Yönetimi Güz
Bahar
3 0 3 6
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir.

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: English
Dersin Türü: Departmental Elective
Dersin Seviyesi: LİSANS
Dersin Veriliş Şekli: Hibrit
Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. ELİF OKAN
Opsiyonel Program Bileşenleri: Yok
Dersin Amacı: Four Seasons markasının en iyi uygulamalarının paylaşılacağı bu derste öğrenciler, genel olarak otelcilik sektörü ve lüks bir marka olmakla ilgili teorik ve pratik anlamda bilgi sahibi olacaktır.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Lüks segmentte Yönetici Bakış Açısını paylaşmak.
2) Hizmet Kültürü ile ilgili genel bilgi vermek
3) Otel operasyonun temellerini anlatmak
4) Konaklamada inovatif ve sürdürülebilir yaklaşımı anlatmak
5) Lüks segmentte müşterinin deneyiminin önemini göstermek

Dersin İçeriği

Lüks segmentinde konaklamada, pazarlama, halkla ilişkiler, misafir ilişkileri, insan kaynakları gibi içeriklerde nasıl inovatif ve başarılı olacağının kompakt bir şekilde anlatılması.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Giriş, Syllabus Değerlendirme ve Planın Gözden Geçirilmesi
2) Four Seasons Tarihçesi ve Marka Hikayesi Markanın kuruluşu 4 temel değer
3) Marka DNA'sı Değişim Four Seasons Çalışanı
4) Lüks nedir? Lüks Deneyim Tasarımı Four Seasons Deneyimi
5) Markanın Pazarlaması Büyümenin Devam Etmesi
6) Lüks segmentte İletişim ve Halkla İlişkiler
7) Four Seasons Zanaatkarları: Mutfak Hikayesi
8) Misafir Yolculuğu Four Seasons Zanaatkarları: Misafir İlişkileri Vize
9) İş İlişkisi: Otel Yatırımı, Operatör ve Finans
10) Sürdürülebilirlik: Çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken otel operasyonu nasıl yürütülür?
11) Four Seaons Markasında İnsan Kaynakları Yönetimi
12) Liderlik Gerçek Hayat Hikayesi: Asansör Görevlisinden Kıdemli Genel Müdürlüğe
13) Otelcilikte Inovasyon
14) Tartışma ve Genel Değerlendirme

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: "Four Seasons - The Story of Business Philophy
Published by Penguin Group"
Diğer Kaynaklar: Presentations that are shared in class, related videos and articles.

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Ara Sınavlar 1 % 60
Final 1 % 40
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 60
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 40
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 7 98
Ara Sınavlar 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 144

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Sorun tespit etmek ve doğru soruları sorabilmek 2
2) Problem çözme becerisine sahip olmak ve bunun için gerekli analitik yaklaşımları geliştirebilmek 2
3) Teorik yaklaşımları ve karşı argümanları tüm detayları ile kavramak 3
4) Yaşam boyu öğrenme farkındalığını kazanmak ve lisans üstü eğitime başlayacak yeterliliğe sahip olmak 2
5) Proje planlamasında teorik kavramları uygulayabilmek 4
6) Farklılıkları kabul ederek etkin iletişim kurabilmek ve uyumlu takım çalışması yürütmek 5
7) İş ortamında verimlilik oranını arttırmak 5
8) Belirsizlik karşısında yenilikçi ve yaratıcı çözüm üretmek 3
9) İş hayatında mevcut fırsat ve tehditleri anlamaya yönelik araştırma yaparak bilgi toplayabilmek 4
10) Küreselleşmenin iş ve toplum hayatının üzerindeki etkileri bilerek karar almak 4
11) Dijital çağın yetkinliklerine sahip olmak, gerekli teknolojiyi kullanabilmek 2
12) En az bir yabancı dili akademik ve günlük iletişimde kullanabilmek 2
13) Yönetici nitelik ve yetkinliklerine sahip olmak 1
14) İş hayatındaki faaliyetlerinin hukuksal ve etik sonuçlarını bilerek karar almak 4
15) İş ve akademik hayatta herhangi bir konuyu eleştirel ele alarak düşüncelerini ifade edebilmek 1