PTR1015 Basic PhysiologyBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal YeterliliklerBologna Komisyonu
BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
PTR1015 Temel Fizyoloji Güz 2 0 2 5

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: İngilizce
Dersin Türü: Must Course
Dersin Seviyesi: LİSANS
Dersin Veriliş Şekli: Hibrit
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. HASAN KEREM ALPTEKİN
Dersin Amacı: The aim of this lesson is to enable students to develop the knowledge about the human physiology; to demostrate specipic physiological mechanisms for the regulation of healthy life in different situations; and to descripe the metabolism of nutrients in health and diseases.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
To enable students to understand the:
1. Structure of the cell, various tissues and organs of the body and their functions
2. Different systems of the body and their functions with special reference to the digestion, absorption, transport and uptake of nutrients and elimination of wast products
3. Importance of hormonal and nervous regulation of the body functions

Dersin İçeriği

1. Introduction to Medical Physiology,
Cellular and Molecular Basis, Feedback mechanisms
2. Transports through the cell membranes and the body fluids
3. General principles of neurophysiology and physiology of excitable tissues
4. Skeletal, Cardiac ans smooth Muscle contraction mechanisms
5. Intro to cardiovascular physiology and ECG
6. Functional parts of the circulation
7. Composition & functions of blood
8. General Organisation of the Gastrointestinal System
9. Digestion in Gastrointestinal System
10. Absorption in Gastrointestinal System
11. Hormonal regulation of eating
12. Urinary Physiology

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Introduction to Medical Physiology
2) Cellular and Molecular Basis, Feedback mechanisms
3) Transports through the cell membranes and the body fluids
4) General principles of neurophysiology and physiology of excitable tissues
5) Intro to cardiovascular physiology and ECG
6) Skeletal, Cardiac ans smooth Muscle contraction mechanisms
7) Functional parts of the circulation
8) Composition & functions of blood
9) General Organisation of the Gastrointestinal System
10) Digestion in Gastrointestinal System
11) Process in molecular levels in GI tract
12) Absorption process in GIS
13) Hormonal regulation of food intake
14) Urinary System

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Course notes and Guyton Human Physiology
Diğer Kaynaklar: Vander 's Human Physiology The Mechanisms of Body Function

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Toplam %
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam %

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. 2
2) Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. 2
3) Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. 3
4) Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. 4
5) Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. 3
6) En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. 4
7) Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. 4
8) Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. 3
9) Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. 4
10) Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. 5
11) Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. 5
12) Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. 5