PTR1009 Basic AnatomyBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal YeterliliklerBologna Komisyonu
BESLENME VE DİYETETİK (İNGİLİZCE)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
PTR1009 Temel Anatomi Güz 2 0 2 5

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: İngilizce
Dersin Türü: Must Course
Dersin Seviyesi: LİSANS
Dersin Veriliş Şekli: Hibrit
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. HASAN KEREM ALPTEKİN
Dersin Amacı: Dersin amacı; öğrencinin temel anatomik kavramları, anatomik vücut düzlemleri, kas-iskelet sistemi anatomisi, solunum sistemi anatomisi, kalp ve dolaşım sistemi anatomisi, kan ve lenf sistemi, sindirim sistemi anatomisi, üriner sistem anatomisi, üreme sistemi anatomisi, endokrin sistem, sinir sistemi ve duyu organları anatomisi ile ilgili bilgi kazanması ve anatomi bilgilerini mesleki
uygulamalarında kullanabilmesini sağlamak.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1.Temel anatomik terimleri ve anatomik düzlemleri tanımlar.

2.İskelet sistemi, eklemler ve kasların anatomisi ile ilgili anatomik yapıların isimlerini sıralar.

3.Mesleki uygulamalarında dolaşım sistemi ve solunum sistemi anatomisi, gastrointestinal sistem ve üriner sistem
anatomisi ile ilgili kavramları ve terimleri kullanır.

4.Mesleki uygulamalarında endokrin sistem, üreme sistemi, sinir sistemi ve duyu organları anatomisi ile ilgili kavramları ve terimleri kullanır.

Dersin İçeriği

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Betts, J. et al. (2017) Anatomy and Physiology. Houston, TX: OpenStax

Moore, K. L. (2014) Moore Clinically Oriented Anatomy. Philadelphia, PA: Lippincott Williams & Wilkins, a Wolters Kluwer business.

Netter, F. H. (2014) Atlas of Human Anatomy Sixth Edition. Philadelphia, PA: Saunders an imprint of Elsevier Inc.
Diğer Kaynaklar: Betts, J. et al. (2017) Anatomy and Physiology. Houston, TX: OpenStax

Moore, K. L. (2014) Moore Clinically Oriented Anatomy. Philadelphia, PA: Lippincott Williams & Wilkins, a Wolters Kluwer business.

Netter, F. H. (2014) Atlas of Human Anatomy Sixth Edition. Philadelphia, PA: Saunders an imprint of Elsevier Inc.

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Toplam %
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam %

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. 2
2) Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. 2
3) Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. 2
4) Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. 3
5) Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. 2
6) En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. 3
7) Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. 5
8) Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. 4
9) Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. 4
10) Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. 4
11) Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. 5
12) Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. 5