Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Ticari işletmelerde Toplu Beslenme Sistemleri Yönetimi I (mutfak, planı, restoran planı) |
YOK |
2) |
Ticari işletmelerde Toplu Beslenme Sistemleri Yönetimi II (menüler, personel planlama) |
YOK |
3) |
Geniş Ölçekli yiyecek hazırlama ve pişirme |
YOK |
4) |
Toplu beslenme sistemlerinde servis yöntemleri |
YOK |
5) |
Banket Yönetimi (menü, personel, maliyet, pazarlama ve satış) |
YOK |
6) |
Afet durumlarında Toplu Beslenme Sistemleri Yönetimi |
YOK |
7) |
ARA SINAV |
YOK |
8) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde Stok Yönetimi |
YOK |
9) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde maliyet kontrolü I (cost-control) |
YOK |
10) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde maliyet kontrolü II(cost-control) |
YOK |
11) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen Yönetimi |
YOK |
12) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde HACCP, GMP ve diğer uygulamalar
|
YOK |
13) |
Toplu Beslenme Sistemlerinde kullanılan en son teknoloji ürünler ve yenilikler
|
YOK |
14) |
Ders Değerlendirme
|
YOK |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
2 |
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
2 |
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
3 |
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
4 |
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
3 |
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
3 |
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
4 |
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
3 |
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
4 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
4 |
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
4 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
5 |