Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Laboratuvar Organizasyonu ve Laboratuvar Kazaları |
Yok |
2) |
Biyokimyasal Analizlerde Hata Kaynakları |
Yok |
3) |
Kan Numunelerinin Alınışı ve Antikoagülanlar |
Yok |
4) |
Kanın Bileşimi, İşlevleri ve Kan Sayım Yöntemleri |
Yok |
5) |
Hematokrit ve Eritrosit Sedimentasyon Hızı |
Yok |
6) |
Kanın Pıhtılaşması, Koagülasyon Faktörleri, D- Dimer, Protein - C, Protein - S, Antitrombin II, PT, aPTT, Fibrinojen, Fibrinojen Yıkım Ürünleri. |
Yok |
7) |
Osmotik Frajilite, Hemoglobin Elektroforez |
Yok |
8) |
Kan gazları, pH,Asit - Baz dengesi ve Bozukluklar |
Yok |
9) |
Böbrek ve İdrar Biyokimyası -1 |
|
10) |
Böbrek ve İdrar Biyokimyası -2 |
Yok |
11) |
Laboratuvar Analiz Sonuçlarını Etkileyen Faktörler |
Yok |
12) |
Kalite Kontrolü |
Yok |
13) |
Çözeltiler ve Konsantrasyon Kavramları |
Yok |
14) |
Tampon Çözeltiler |
Yok |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Yeni medya, habercilik ve iletişim alanlarına temel oluşturan teoriler, kavramlar, gelenekler ve fikir tarihindeki gelişmeleri eleştirel bir yaklaşımla yorumlayabilmek ve tartışabilmek. |
|
2) |
Yeni medyadaki haber ve içerik üretim süreçlerinde kullanılan teknik donanım ve yazılımlarla ilgili yazılı, sözlü ve görsel temel bilgilere ve bunların profesyonel düzeyde etkin kullanım becerisine sahip olabilmek. |
|
3) |
Yeni medya, habercilik ve iletişim alanlarında faaliyet gösteren kurumsal aktörlere ve genel anlamda bu sektörlere dair bilgiler edinip bunları eleştirel bir şekilde yorumlayabilmek. |
|
4) |
Okuyucu, dinleyici, seyirci ve kullanıcıların medya ortamlarının değişen rolleri karşısındaki tepkilerini kavrayabilmek, bunlara uygun özgün içerikler oluşturup yayabilmek ve gelecek trendlere dair öngörülerde bulunabilmek. |
|
5) |
Yeni medya ve habercilik alanlarının komşu disiplinlerine ilişkin temel kuram, kavram ve fikirleri eleştirel bir yaklaşımla ele alabilmek. |
|
6) |
İletişim alanındaki küresel teknolojik değişimlerle bunların yerel aktörler üzerindeki etkilerine dair ilişkileri kavrayabilmek. |
|
7) |
İçerik üretmek için gerekli verileri bilimsel yöntemlerle toplayabilme, analiz edebilme ve yayma becerilerini geliştirebilmek. |
|
8) |
Edindiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşamı boyunca toplumsal amaçlar doğrultusunda, yasal ve etik bir sorumlulukla geliştirmek ve bunları toplumsal fayda üretebilecek şekilde kullanabilmek. |
|
9) |
Yeni medya, habercilik ve iletişim alanında ulusal/uluslararası düzeylerdeki meslektaşlarıyla ortak çalışmalar yürütebilmek. |
|
10) |
Ulusal ve uluslararası saygın mecralarda yayımlanabilecek nitelikte çeşitli formatlarda ürünler ortaya koyabilme yeteneği geliştirmek. |
|