Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Bellek çalışmalarına giriş |
|
2) |
Bellek ve Tarih
Hatırlamanın Önemi |
|
3) |
Kolektif Bellek
Halbwachs'ın Kolektif Bellek Kuramı ve kültürel ürünler üzerine tartışma |
|
4) |
Tarih ve Kişisel Bellek
Travma Anıları üzerine tartışma |
Travma edebiyatı üzerine okuma |
5) |
Ulus ve Hatırlama |
Julian Barnes'ın İngiltere İngiltere'ye Karşı adlı kitabı okunacak |
6) |
Zaman ve Hatırlama |
Zaman ve hatırlama ile ilgili sanatsal ve/veya kültürel ürünlerden örnekler bulunacak. |
7) |
Mekan ve Hatırlama
|
|
8) |
Modernite ve Hatırlama |
|
9) |
Sergi Ziyareti ve Sergi Üzerine Tartışma |
|
10) |
Bellek Alanları |
Okuma: Pierre Nora - Bellek Mekanları |
11) |
Bellek Alanları: Tarihsel Alanlar, Müzeler, Anma Mekanları |
Bir bellek alanını ziyaret |
12) |
Sinema, Fotoğraf ve Bellek |
Alain Resnais'nin Last Year at Marienbad film izlenecek |
13) |
Sanat, Mimari ve Bellek |
|
14) |
Medya ve Hatırlama |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
|
2) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
|
3) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
|
4) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
|
5) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
|
6) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
|
7) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
|
8) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
|
9) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
|
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
|
11) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
|
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
|