ISL5620 Girişimcilik ve İnovasyon YönetimiBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar İŞLETME (TÜRKÇE, TEZLİ)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal YeterliliklerBologna Komisyonu
İŞLETME (TÜRKÇE, TEZLİ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
ISL5620 Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Güz
Bahar
3 0 3 8
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir.

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Turkish
Dersin Türü: Departmental Elective
Dersin Seviyesi: LİSANSÜSTÜ
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Prof. Dr. YAVUZ GÜNALAY
Dersi Veren(ler): Dr. Öğr. Üyesi MERİÇ ESAT BEBİTOĞLU
Öğ.Gör. TANKUT ÇIĞIR
Doç. Dr. ESRA ALBAYRAKOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA SUNDU
Dr. Öğr. Üyesi EBRU BEYZA BAYARÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi ÖZAY ÖZAYDIN
Opsiyonel Program Bileşenleri: yok
Dersin Amacı: Yenilikçi ve yaratıcı yetenekleri geliştirmek, girişimcilik becerisini güçlendirmek ve açığa çıkarmaktır.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
I. Girişimcinin niteliklerini, girişimciliğin işletme ve ekonomi için ne anlama geldiğini anlamış olabilecektir.
II. Girişimciliği analiz ederek süreçlerini belirleyebilecektir.
III. İş fikirlerinin fizibilitelerini yapabilecektir
IV. İş planının önemini açıklayacak ve içeriğini analiz edebilecektir.

Dersin İçeriği

Bu ders Girişimcilik; Girişimcilikte Yaratıcılık, Yenilik ve İnovasyon; İş Planı; Pazarlama Planı; Yönetim Planı gibi konuları içermektedir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Girişimcilikle ilgili kavramlar
2) Girişimcilik çeşitleri, girişimci özellikleri
3) Girişimcilik süreçleri
4) Girişimcilikte yaratıcılık
5) Girişimcilikte yenilik ve inovasyon
6) Fizibilite
7) Genel tekrar
8) İş planı
9) Pazarlama planı
10) Üretim planı
11) Yönetim planı
12) Finans planı
13) Girişimcilik öyküleri
14) Genel Tekrar

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: 1. Elçi, Şirin (2007) İnovasyon.
2. Johansson, Frans (2007) Yaratıcılık ve İnovasyon. Mediacat.
Diğer Kaynaklar: 1.Odabaşı, Yavuz (2001), Pazarlama Planı Rehberi.

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam 14 % 10
Projeler 1 % 20
Ara Sınavlar 1 % 30
Final 1 % 40
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 40
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 60
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 14 3 42
Uygulama 13 4 52
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 6 84
Ara Sınavlar 1 2 2
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 182

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Lisans düzeyinde alınan işletme bilgilerinin yüksek lisans ile genişletilmesi, 2
2) İşletme alanı ile ilgili çeşitli disiplinler arasındaki etkileşimi kavramak ve bilgi ve becerilerini değerlendirmek, 3
3) İşletme alanında uzmanlık düzeyinde kazanılan bilgi ve becerilerin teorik ve pratik alanda kullanılması, 4
4) Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak işletme alanında uzmanlık gerektiren sorunların analizi, 3
5) Problem çözme ve sonuçlarının değerlendirilmesi, çözüm yolları geliştirilmesi, bağımsız işletme alanında bir sorun değerlendirilmesi, 3
6) İşletme alanında öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirmek, 4
7) Eleştirel bakış açısıyla işletme alanı ile ilgili bilgileri değerlendirmek, 4
8) Yazılı, sözlü ve görsel sunumlar aracılığıyla alanında ve dışındaki gruplara işletme alanında bireysel çalışmalar sunmak ve son gelişmeleri sistematik olarak sunmak, 3
9) Eleştirel bir bakış açısıyla toplumsal ilişkiler ve normları incelendiğinde etkili ilişkileri, ekip çalışması uygulanarak risk ve işletmecilik alanında değişimi yönetmek, ve bu sosyal ilişkilerin sürdürülmesi yeteneğine sahip eğitim liderleri geliştirmek, 5
10) İşletme ve yönetim alanlarında sorunlarını çözmek için strateji, politika ve uygulama planları geliştirmek ve kalite süreçlerine göre sonuçları değerlendirmek, 5