BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ


Program Tanımı

Dört yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Programı öğrencilerimiz bilgisayar, öğretim teknolojileri ve eğitim bilimleri olmak üzere üç alanda yetişmektedirler.Öğrencilerimiz bölümde geçirdikleri dört yıl boyunca bilgisayar tabanlı eğitsel ortamların pedagojik ve görsel tasarımı ve geliştirilmesi konusunda teorik bilgi ve pratik deneyim kazanarak eğitsel animasyon, eğitsel yazılım, eğitsel web sitesi ve ders yönetim sistemi gibi uygulamalar geliştirirler. Piyasada var olan uygulamaları pedagojik ve tasarımsal açıdan değerlendirebilecek yetiye sahip olarak mezun olan öğrencilerimiz bilgisayar destekli eğitim uzmanı ya da öğretim tasarımcısı sıfatıyla her seviyedeki eğitim-öğretim kurumlarında, eğitsel materyal geliştiren şirketlerde ve uzaktan eğitim sunan kurumlarda çalışabilmektedirler.

Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ alanında LİSANS derecesi (Bachelor of Computer Education and Instructional Technologies ) almaya hak kazanmaktadırlar.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Bu program, LİSANS seviyesinde öğrenim veren bir programdır.

Kabul Koşulları

Bu programa öğrenci kabulü, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan YGS ve LYS merkezi sınavlarına göre yapılmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası olarak kabul gören lise mezuniyet diploması ve uluslararası geçerliliği olan sınav sonuçları ile kabul edilmektedir. Değişim öğrencilerinin kabulü, Bahceşehir Üniversitesi ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır. Misafir öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıt olabilirler. Üniversitemizde eğitim dilinin tüm programlarda İngilizce olması nedeniyle, öğrencilerin bu derslere kayıt olabilmeleri için aynı zamanda İngilizce Dil Yeterliliklerini belgelemeleri gerekmektedir.

Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ alanında Lisans derecesi (Bachelor of Computer Education and Instructional Technologies) almaya hak kazanmaktadırlar.

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenimine devam edecek öğrenciler, önceki öğrenim kurumunda aldıkları derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Alınmış dersin içeriğinin, BAU‘da verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte dekanlığı tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Mezunların Mesleki Profili

Öğrencilerimiz bilgisayar alanında aldıkları programlama (C, Java), çoklu medya geliştirme (Flash ve Actionscript), grafik tasarım (Photoshop, Fireworks), internet tabanlı uygulama geliştirme (Dreamweaver, HTML, Javascript, PHP) gibi derslerle bilgisayar tabanlı uygulama geliştirmek için teknik altyapı kazanırlar ve bu bilgilerini öğretim teknolojileri alanında aldıkları derslerde eğitsel uygulamalar geliştirerek pekiştirirler. Eğitimleri boyunca işletim sistemleri, ağ yapıları ve yönetimi, veritabanları, bilgisayar donanımı gibi dersler de alan öğrencilerimiz istekleri doğrultusunda bilişim sektöründe bilgisayar programcısı ya da web tasarımcısı olarak çalışabilmektedirler. Üniversite öğrenimlerine başladıkları ilk yıldan itibaren eğitim fakültesi (öğretmenlik) bölümlerinde okutulmakta olan pedagojik formasyon derslerinin tamamını alan öğrencilerimiz gerek temel bilgisayar okur-yazarlığı gerekse ileri düzey bilgisayar uygulamaları konusunda, her yaştan bireylere eğitim verebilecek donanıma sahip olurlar. Dördüncü sınıfta yapmış oldukları stajlarla gerçek hayata yönelik deneyim kazanan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni" ünvanı alarak ilk ve orta öğretim kurumlarında ya da çeşitli kurs ve eğitim firmalarında bilgisayar öğretmeni olarak çalışabilmektedirler. Program mezunlarının çalışabileceği kurumlar şu şekilde kategorize edilebilir: Bilgisayar Destekli Uygulama Geliştiren Firmalar, Uzaktan Eğitim Firmaları, Bilgisayar Destekli Eğitim Birimleri Olan Okullar, Web Tabanlı Proje Geliştirme Birimleri, Web Tasarım Firmaları, Yazılım Geliştirme Firmaları, Kurs ve Eğitim Firmaları, İlköğretim Okulları ve Kolejler.

Bir Üst Dereceye Geçiş

Lisans diplomasına sahip olanlar, yüksek lisans programlarına ve ilgili şartları sağlamaları halinde lisans derecesi ile kabul edilen doktora ve sanatta yeterlik programlarına devam edebilirler. Lisans öğrencileri, eğitim almakta oldukları yükseköğretim kurumlarının açtıkları çift anadal programlarına katılma hakkına sahiptir. Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler, iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, başarılı olmaları halinde iki ayrı lisans diploması alabilirler. Lisans öğrenciler, eğitim almakta olduğu yükseköğretim kurumu içerisinde gerekli koşulları sağlayarak yandal programına katılma hakkına sahiptir. Yandal programlarına kayıtlı olan öğrencilerin belirtilen 6 dersi tamamlaması halinde bir sertifika edinimi söz konusu olmaktadır. Lisans diplomasına sahip kişilerin mezun olarak ilerlemesi noktasında ise mezunların çalışabileceği kurumların şu şekilde bir kategorizasyonu söz konusu olmaktadır: Bilgisayar Destekli Uygulama Geliştiren Firmalar, Uzaktan Eğitim Firmaları, Bilgisayar Destekli Eğitim Birimleri Olan Okullar, Web Tabanlı Proje Geliştirme Birimleri, Web Tasarım Firmaları, Yazılım Geliştirme Firmaları, Kurs ve Eğitim Firmaları, İlköğretim Okulları ve Kolejler.

Program Kazanımları

1 Ulusal ve uluslararası standartlar açısından öğretmenlik mesleği, eğitim teknolojisi ve bilgi teknolojilerine yönelik en yeni bilgiler, araçlar ve diğer bilimsel kaynaklara ilişkin kavramları tanımlamak.
2 Eğitim teknolojileri entegrasyonunun gelişimini etkileyen öğretim stratejileri, yöntem ve teknikler, materyal tasarımı ve ölçme ve değerlendirme süreçlerinin başlıca unsurlarını açıklamak.
3 Yazılım dilleri, işletim sistemleri, bilgisayar ağları ve bilgisayar donanımları ile ilgili yeterliklerini geliştirmek.
3 Teknoloji ile bütünleştirilmiş etkin ve öğrenci merkezli öğrenmeye dayalı dersleri ve etkinlikleri planlamak için en uygun müfredat çerçevelerini kullanmak. 
4 Teknoloji ile bütünleştirilmiş etkin ve öğrenci merkezli öğrenmeye dayalı dersleri ve etkinlikleri planlamak için en uygun müfredat çerçevelerini kullanmak.
5 Bilimsel yöntemleri kullanarak yaratıcılığı, problem çözmeyi ve eleştirel düşünmeyi geliştirmek için en ileri teknolojilerin kullanıldığı sınıf etkinliklerini planlamak, uygulamak ve değerlendirmek.
6 Bir öğrenme organizasyonu içerisinde sistem ve insan gelişimine odaklanan problemlere çözüm geliştirmek için güçlü kuramsal ve uygulamalı modeller oluşturmak. 
7 İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin ilgilerine, ihtiyaçlarına, bireysel farklılıklarına ve gelişimsel özelliklerine dayalı teknoloji entegrasyonunu sağlamak için gerekli stratejileri gözden geçirmek, değerlendirmek ve önermek.
8 Disiplinler arası bir yaklaşımla, eğitim teknolojisi, bilgi teknolojisi ve öğretmenlik mesleği ile ilgili etkinlikleri yürütmek için bir takımda bireysel ve iş birliği içerisinde çalışmak.
9 Öğrenme hedeflerini ve gereksinimlerini başarma ve karşılamanın bir yolu olarak eğitim teknolojilerini ve uygun tasarlanmış öğretim modellerini etkili olarak kullanmak ve değerlendirmek.
10 Sınıfı, yaşam boyu öğrenme etkinliklerinde bulunan öğrencilerin oluşturduğu bir topluluk haline getirmek için etkili üst bilişsel teknikleri kullanmak.
11 Toplum için eğitim teknolojisi ile ilgili eğitimler ve projeler hazırlamak ve uygun teknoloji kullanımı yoluyla öğrenmeyi geliştirmede bireylere danışmanlık sağlamak.
12 Bireylerin ve kurumların çalışmalarını daha etkili yürütebilmelerini desteklemek için maliyet ve zamana duyarlı stratejileri uygulamak. 
13 Öğretmenleri, etik ve yasal standartları kullanarak teknolojinin eğitim amaçlı uygulamalarında öncü ve model olabilecek şekilde ve değişen teknolojiye ayak uydurabilecek şekilde donatmak.
14 İş, okul, eğitim sektörü ve sanal dünya ile ilgili eğitim teknolojileri, öğretim programları, yenilikler ve sonuçlar için günümüzde kullanılan verimli tasarım çözümlerini ve bu konuda var olan standartları araştırmak.
15 To gain fluency in interpersonal communication, teaching frameworks and the use of different technologies in relation to national norms and laws.

Ders & Program Kazanımları Matrisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Program Kazanımları 1 2 3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Dersler
CET1201 Eğitimde Bilgi Teknolojileri
CET1202 Eğitimde Bilgi Teknolojileri II
CET1204 Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi
CET1205 Algoritma Tasarımı ve Geliştirme
CET2201 Öğretim Tasarımı
CET2202 Eğitsel Video Tasarımı
CET2203 Temel Programlama
CET2204 İleri Programlama
CET2205 Veritabanı Yönetim Sistemleri
CET2206 Programlama Öğretimi Yaklaşımı
CET3201 Web Tasarımı
CET3202 Fiziksel Programlama
CET3203 Elektronik Devre Elemanları
CET4201 Proje Geliştirme ve Yönetimi
CET4202 Mezuniyet Projesi
CET4203 Mobil Programlama
CET4204 Açık ve Uzaktan Öğrenme
EDS1001 Eğitim Bilimlerine Giriş 5 5 4 3 3 3 4 2 5 3 3
EDS1002 Eğitim Psikolojisi 4 4 4 3 3 3 4 3
EDS2001 Öğretim Yöntem ve İlkeleri 5 5 4 4 5 4 5 5 4 4
EDS2106 Topluma Hizmet Uygulamaları
EDS3001 Ölçme ve Değerlendirme 5 3 4 4 3 3 3 3
EDS3003 Sınıf Yönetimi 4 4 3 3 4 3
EDS3005 Özel Öğretim Yöntemleri 5 4 4 3 4 4 5
EDS3007 Okul Deneyimi 4 5 4 4 4 5 4 5 4 4 4 4 4
EDS3010 Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi 4 4 4 3 3
EDS4003 Rehberlik 4 4 5 3
EDS4005 Özel Eğitim 5 3 5 3
EDS4201 Öğretim Uygulaması I
EDS4202 Öğretmenlik Uygulaması II
ENG1003 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I 4 4
ENG1004 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II 4 4
HST1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 3 3
HST1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 3 3
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi
TLL1003 Türk Dili ve Edebiyatı I 4 4
TLL1004 Türk Dili ve Edebiyatı II 4 4
Departmental Elective
CET1001 Eğitimde Bilgi Teknolojileri
CET1002 Web Programlamaya Giriş
CET1101 Bilişim ve Matematik
CET1102 Algoritma Tasarımı ve Geliştirme
CET1104 Elektronik Devre Elemanları
CET1105 Öğretim Teknolojilerinin Temelleri
CET1106 Programlama Öğretimi Yaklaşımları
CET2026 Öğretim Tasarımı
CET2030 İleri Öğretim Tasarımı
CET2051 Eğitimde Kalite
CET2052 İnsan-Bilgisayar Etkileşimi
CET2101 Bilişim Sistemleri Donanımı
CET2102 Bilişimde Öğrenme ve Öğretim Yaklaşımları
CET2103 Temel Programlama
CET2104 Bilişim Etiği ve Güvenliği
CET2105 Eğitimde Grafik ve Canlandırma
CET2106 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
CET2107 Öğretim Tasarımı
CET2108 İleri Programlama
CET3035 Uzaktan Eğitim
CET3052 Eğitim Biliminde Seçilmiş Konular
CET3053 Java Programlama
CET3054 Oyun Temelli Öğrenme
CET3101 Eğitimde Modelleme ve Tasarım
CET3102 Bilgisayar Ağları
CET3103 Web Tabanlı Programlama
CET3104 Açık ve Uzaktan Öğrenme
CET3105 Bilişim Öğretim Programları
CET3106 İşletim Sistemleri
CET4003 Proje Geliştirme ve Yönetimi
CET4005 Web Tasarımı
CET4051 Öğretim Teknolojilerinde Seçilmiş Konular I
CET4052 Öğretim Teknolojilerinde Seçme Konular II
CET4054 Yetişkin Eğitimi
CET4056 Mobil Uygulama Geliştirme
CET4101 Fiziksel Programlama
CET4102 Proje Geliştirme ve Yönetimi
CET4103 Teknoloji Planlaması ve Uygulamaları
CET4104 Mobil Programlama
CET4105 Öğretmenlik Uygulaması I
CET4106 Öğretmenlik Uygulaması II
CMP1401 Programlamaya Giriş (C)
CMP2003 Veri Yapıları ve Algoritmalar (C++)
CNG3104 Okul Öncesinde Rehberlik
COP3701 We Do - Eğitimde Dijital Pazarlama Yönetimi
COP3702 Wissen Grafik ve Tasarım
COP4116 Wissen-3D Modelleme ve Tasarım
COP4117 3Durak - 3D Baskı Teknolojileri
COP4604 Microsoft Technology ile Öğrenme Tasarımı
EDS1101 Eğitime Giriş
EDS1102 Eğitim Felsefesi
EDS1103 Eğitim Sosyolojisi
EDS1106 Eğitim Psikolojisi
EDS2003 Bilimsel Araştırma Yöntemleri
EDS2101 Öğretim İlke ve Yöntemleri
EDS2102 Türk Eğitim Tarihi
EDS3011 Uluslararası Uygulama
EDS3101 Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi
EDS3102 Eğitimde Ahlâk ve Etik
EDS3103 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
EDS3104 Sınıf Yönetimi
EDS4004 Öğretmenlik Stajı
EDS4011 Eğitimde Özel Konular I
EDS4012 Eğitimde Özel Konular II
EDS4013 Eğitimde Özel Konular III
EDS4014 Eğitimde Özel Konular IV
EDS4102 Okullarda Rehberlik
EDS4103 Özel Eğitim ve Kaynaştırma
HST1101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
HST1102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
PHY1006 Genel Fizik
SEN2001 Programlama Dilleri
SEN2022 Yazılım Mühendisliği Analiz ve Tasarımı
SEN2102 IBM - Veritabanı Programlama
SEN3003 Yazılım Proje Yönetimi
SEN3006 Yazılım Mimarisi
SEN3008 Internet Tabanlı Programlama
SEN3301 Bilgisayarda Grafik ve Animasyon
SEN4011 Yazılım Ölçme ve Sınama
TLL1103 Türk Dili I
TLL1104 Türk Dili II
GE-Elective
GEP0111 Sanat ve Din 4 4 4 4 4
GEP0112 Klasik Türk Sanatı ve Sanatçıları 4 4 4 4 4
GEP0113 Avrupa Sanatı 4 4 4 4 4
GEP0114 Türkiye’de Güzel Sanatlar 4 4 4 4 4
GEP0115 Sanat Tarihine Giriş 4 4 4 4 4
GEP0121 Tiyatroya Giriş 4 4 4 4 4
GEP0122 Shakespeare ve Çağdaş Yorumları 4 4 4 4 4
GEP0123 Tiyatroda Özel Başlıklar 4 4 4 4 4
GEP0124 Türk Tiyatrosu 4 4 4 4 4
GEP0131 Klasik Müziğe Giriş 4 4 4 4 4
GEP0132 Klasik Müzikte Akımlar 4 4 4 4 4
GEP0133 20. Yüzyıl Müziği 4 4 4 4 4
GEP0134 Klasik Türk Müziğine Giriş 4 4 4 4 4
GEP0135 Dünya Müzikleri 4 4 4 4 4
GEP0201 Şehir ve Kültür 4 4 4 4 4
GEP0202 İmparatorluklar Şehri İstanbul'un Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0203 Küreselleşme ve İstanbul 4 4 4 4 4
GEP0204 Sosyal ve Tarihsel Perspektifte İstanbul 4 4 4 4 4
GEP0205 Berlin'e Çoklu Bakış 4 4 4 4 4
GEP0206 İstanbul'un Sanal Keşfi 4 4 4 4 4
GEP0211 Kent ve Peyzaj 4 4 4 4 4
GEP0301 Yenilikçi Kariyer Gelişimi 4 4 4 4 4
GEP0302 Dale Carnigie ile Etkili İletişim Becerileri 4 4 4 4 4
GEP0303 TMI-Geleceğini Önceden Planla 4 4 4 4 4
GEP0304 Müzik Sektörü ve Türk Müzik Endüstrisi 4 4 4 4 4
GEP0305 İletişim Uygulamaları 4 4 4 4 4
GEP0306 Haber Ajansı Gazeteciliği 4 4 4 4 4
GEP0307 Deniz Kültürü ve Amatör Denizcilik 4 4 4 4 4
GEP0312 Esporda Özel Başlıklar 4 4 4 4 4
GEP0313 Bilim ve Teknoloji Politikalarının Teknoloji Yönetimine Etkisi 4 4 4 4 4
GEP0314 Yenilik ve Yaratıcılık 4 4 4 4 4
GEP0315 Kişilikte Girişimciliğin Geliştirilmesi 4 4 4 4 4
GEP0320 2030 Gündemi'ne Giriş: Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Yeni Bir Gündem 4 4 4 4 4
GEP0366 Sürdürülebilir Yaşam 4 4 4 4 4
GEP0379 Sürdürülebilirlik ve İş Etiği 4 4 4 4 4
GEP0401 Arapça I 4 4 4 4 4
GEP0402 Arapça II 4 4 4 4 4
GEP0403 Fransızca I 4 4 4 4 4
GEP0404 Fransızca II 4 4 4 4 4
GEP0405 Almanca I 4 4 4 4 4
GEP0406 Almanca II 4 4 4 4 4
GEP0407 Japon Dili ve Kültürüne Giriş I 4 4 4 4 4
GEP0408 Japon Dili ve Kültürüne Giriş II 4 4 4 4 4
GEP0409 Italyanca I 4 4 4 4 4
GEP0410 Italyanca II 4 4 4 4 4
GEP0411 Çince I 4 4 4 4 4
GEP0412 Çince II 4 4 4 4 4
GEP0413 Osmanlı Türkçesi I 4 4 4 4 4
GEP0414 Osmanlı Türkçesi II 4 4 4 4 4
GEP0415 Rusça I 4 4 4 4 4
GEP0416 Rusça II 4 4 4 4 4
GEP0417 İspanyolca I 4 4 4 4 4
GEP0418 İspanyolca II 4 4 4 4 4
GEP0419 Farsça I 4 4 4 4 4
GEP0420 Farsça II 4 4 4 4 4
GEP0421 Gürcüce I 4 4 4 4 4
GEP0422 Gürcüce II 4 4 4 4 4
GEP0423 Yunanca I 4 4 4 4 4
GEP0424 Yunanca II 4 4 4 4 4
GEP0425 İbranice I 4 4 4 4 4
GEP0426 İbranice II 4 4 4 4 4
GEP0427 Arapça III 4 4 4 4 4
GEP0428 Arapça IV 4 4 4 4 4
GEP0429 Farsça III 4 4 4 4 4
GEP0430 Farsça IV 4 4 4 4 4
GEP0431 Türk İşaret Dili 4 4 4 4 4
GEP0432 Özel Amaçlı İngilizce I 4 4 4 4 4
GEP0433 Özel Amaçlı İngilizce II 4 4 4 4 4
GEP0434 Türk İşaret Dili II 4 4 4 4 4
GEP0435 Almanca III 4 4 4 4 4
GEP0436 Almanca IV 4 4 4 4 4
GEP0437 Latin I 4 4 4 4 4
GEP0438 Latin II 4 4 4 4 4
GEP0439 Rusça III 4 4 4 4 4
GEP0440 Rusça IV 4 4 4 4 4
GEP0441 Korece I 4 4 4 4 4
GEP0442 Korece II 4 4 4 4 4
GEP0501 Anadolu Uygarlıkları 4 4 4 4 4
GEP0502 Bilim Tarihinde Büyük Buluşlar ve Keşifler 4 4 4 4 4
GEP0503 Ege'de Türk ve Yunan İlişkileri 4 4 4 4 4
GEP0504 Yemek Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0505 Akdeniz Dünyası Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0506 Modern Ortadoğu Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0507 Oryantalizm 4 4 4 4 4
GEP0508 Tarihi Değiştiren Savaşlar 4 4 4 4 4
GEP0509 20.yy. Siyasal Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0510 Çağdaş Almanya 1945`ten beri Tarih, Siyaset ve Toplum 4 4 4 4 4
GEP0511 Avrupa Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0513 Dinler Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0514 Osmanlı Kültür Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0515 Yeni Dini Akımlar 4 4 4 4 4
GEP0516 Yakın Dönem Türk Modernleşme ve Demokrasi Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0601 Yerel Yönetimlerde İletişim 4 4 4 4 4
GEP0602 Topluma Hizmet Uygulamaları 4 4 4 4 4
GEP0603 Güncel Siyasal Sorunlar ve Liderler 4 4 4 4 4
GEP0604 Kişilerarası İletişim 4 4 4 4 4
GEP0605 Popüler Kültür 4 4 4 4 4
GEP0606 Önyargı ve Şiddet 4 4 4 4 4
GEP0607 Etik 4 4 4 4 4
GEP0608 Avrupa Entegrasyonu ve Türk Avrupa İlişkileri 4 4 4 4 4
GEP0609 Medeniyetler İttifakı 4 4 4 4 4
GEP0610 Yenilikçi Liderlik 4 4 4 4 4
GEP0611 Etkili İletişim Becerileri 4 4 4 4 4
GEP0612 Politik iletişim Kampanyaları 4 4 4 4 4
GEP0613 Seçimler ve Kampanya Yönetimi 4 4 4 4 4
GEP0614 Sosyal Medya Yönetimi 4 4 4 4 4
GEP0615 Algı Yönetimi 4 4 4 4 4
GEP0616 Trafik ve Yol Güvenliği 4 4 4 4 4
GEP0617 Uluslararası Yemek Kültürü 4 4 4 4 4
GEP0618 İletişim ve Stres Yönetimi 4 4 4 4 4
GEP0619 İletişim için Medya Kullanımı 4 4 4 4 4
GEP0620 Görsel Okuryazarlık 4 4 4 4 4
GEP0621 Kurumiçi İletişim ve Yenilik Yönetimi 4 4 4 4 4
GEP0622 Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik 4 4 4 4 4
GEP0623 Moda ve Medya 4 4 4 4 4
GEP0624 Hayvan Etiği ve Türcülük 4 4 4 4 4
GEP0625 Oyunlar ve Kültür 4 4 4 4 4
GEP0631 Sürdürülebilirlik ve İklim Eylemi 4 4 4 4 4
GEP0633 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma 4 4 4 4 4
GEP0634 Tarımın Geleceğini Keşfetmek 4 4 4 4 4
GEP0638 İletişim Yönetiminde Konular 4 4 4 4 4
GEP0639 Gıdayı Anlamak 4 4 4 4 4
GEP0640 Sıfır Açlığa Doğru (SDG 2) 4 4 4 4 4
GEP0641 Yaşamın Kökeni 4 4 4 4 4
GEP0701 Yaratıcı Edebiyat 4 4 4 4 4
GEP0702 Eleştirel Düşünce ve Edebiyat Eleştirisi 4 4 4 4 4
GEP0703 Çağdaş Türk Edebiyatı 4 4 4 4 4
GEP0704 Edebiyatta Akımlar 4 4 4 4 4
GEP0705 Edebiyat ve Toplum 4 4 4 4 4
GEP0706 Modern Türk Romanı ve Hikayeleri 4 4 4 4 4
GEP0707 Modern Türk Şiiri 4 4 4 4 4
GEP0708 Türk Halk Edebiyatı 4 4 4 4 4
GEP0709 Türk Entellektüellerinin Yaşamları 4 4 4 4 4
GEP0710 Türk Şairleri ve Şiiri 4 4 4 4 4
GEP0801 20. yy. Düşünce Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0802 Estetik ve Felsefe 4 4 4 4 4
GEP0803 Çağdaş Felsefe 4 4 4 4 4
GEP0804 İslam Felsefesi 4 4 4 4 4
GEP0805 Varlık Felsefesi 4 4 4 4 4
GEP0806 Yaşam Felsefesi 4 4 4 4 4
GEP0807 Siyaset Felsefesi 4 4 4 4 4
GEP0808 Din Felsefesi 4 4 4 4 4
GEP0809 Stratejik Yol Haritası ve Yenilikçilik 4 4 4 4 4
GEP0810 System-Tasarım Düşüncesi ve Yönetim 4 4 4 4 4
GEP0811 Felsefede Okumalar 4 4 4 4 4
GEP0821 Klasik Mantık 4 4 4 4 4
GEP0822 Mantık I 4 4 4 4 4
GEP0823 Mantık II 4 4 4 4 4
GEP0824 Modern Mantık 4 4 4 4 4
GEP0825 Mantık ve Bilgisayar Uygulamaları 4 4 4 4 4
GEP0901 Kültür Tarihi 4 4 4 4 4
GEP0902 İş Semineri 4 4 4 4 4
GEP1005 Uygarlık Tarihi I 4 4 4 4 4
GEP1006 Uygarlık Tarihi II 4 4 4 4 4
GEP1516 Yakın Dönem Türk Modernleşme ve Demokrasi Tarihi 4 4 4 4 4
GEP1633 Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma 4 4 4 4 4
GEP1634 Tarımın Geleceğini Keşfetmek 4 4 4 4 4

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET1201 Eğitimde Bilgi Teknolojileri 2 2 3 11
CET1205 Algoritma Tasarımı ve Geliştirme 2 2 3 5
EDS1001 Eğitim Bilimlerine Giriş 2 2 3 6
ENG1003 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama I 2 2 3 4
HST1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2
TLL1003 Türk Dili ve Edebiyatı I 2 0 2 2
Toplam 30
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET1202 Eğitimde Bilgi Teknolojileri II 2 2 3 11
CET1204 Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi 2 2 3 5
EDS1002 Eğitim Psikolojisi 2 2 3 6
ENG1004 İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama II 2 2 3 3
HST1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 2
LAW1156 Çocuk Hukuku ve Çocuk Psikolojisi 0 0 0 1
TLL1004 Türk Dili ve Edebiyatı II 2 0 2 2
Toplam 30
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET2201 Öğretim Tasarımı 2 2 3 5
CET2203 Temel Programlama 2 2 3 5
CET2205 Veritabanı Yönetim Sistemleri 2 2 3 6
EDS2001 Öğretim Yöntem ve İlkeleri 3 0 3 4
EDS4005 Özel Eğitim 2 0 2 4
Departmental Elective 2 6
Toplam 30
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET2202 Eğitsel Video Tasarımı 2 2 3 4
CET2204 İleri Programlama 2 2 3 5
CET2206 Programlama Öğretimi Yaklaşımı 2 0 2 4
EDS2106 Topluma Hizmet Uygulamaları 1 2 2 3
EDS3001 Ölçme ve Değerlendirme 3 0 3 4
Departmental Elective 2 6
GE-Elective 3 4
Toplam 30
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET3201 Web Tasarımı 2 2 3 5
CET3203 Elektronik Devre Elemanları 2 2 3 5
EDS3003 Sınıf Yönetimi 2 2 3 4
EDS3005 Özel Öğretim Yöntemleri 2 2 3 4
Departmental Elective 2 6
Departmental Elective 2 6
Toplam 30
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET3202 Fiziksel Programlama 2 2 3 6
EDS3007 Okul Deneyimi 1 4 3 4
EDS3010 Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi 3 0 3 4
EDS4003 Rehberlik 3 0 3 4
Departmental Elective 2 6
Departmental Elective 2 6
Toplam 30
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET4201 Proje Geliştirme ve Yönetimi 2 2 3 5
CET4203 Mobil Programlama 2 2 3 5
EDS4201 Öğretim Uygulaması I 2 6 5 10
Departmental Elective 2 6
GE-Elective 3 4
Toplam 30
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
CET4202 Mezuniyet Projesi 2 2 3 5
CET4204 Açık ve Uzaktan Öğrenme 2 2 3 5
EDS4202 Öğretmenlik Uygulaması II 2 6 5 10
Departmental Elective 2 6
GE-Elective 3 4
Toplam 30

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)


BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ - EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Dr. Öğr. Üyesi YAVUZ SAMUR
Bölüm Başkanı

EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
E-posta: yavuz.samur@es.bau.edu.tr
Telefon: +90