DİŞ HEKİMLİĞİ | |||||
Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
BA3567 | Pazarlamanın Temel İlkeleri | Güz | 3 | 0 | 3 | 5 |
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir. |
Öğretim Dili: | İngilizce |
Dersin Türü: | Non-Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANS |
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü: | Prof. Dr. ELİF OKAN |
Dersi Veren(ler): |
Doç. Dr. GÜLBERK GÜLTEKİN SALMAN Prof. Dr. İPEK ALTINBAŞAK FARİNA Prof. Dr. ELİF OKAN |
Opsiyonel Program Bileşenleri: | Yok |
Dersin Amacı: | Bu ders, katılımcıları dinamik ortamlarda pazarlama yönetimi stratejilerini etkili bir şekilde geliştirmek, değerlendirmek ve uygulamak için temel pazarlama kavramları ve teorileriyle tanıştırmak üzere tasarlanmıştır. Gelişen pazarlama ortamını vurgulayan ders, pazarlama kavramı, stratejik planlama, tüketici davranışı ve pazarlama karmasının unsurları gibi temel konuları kapsayacaktır. Katılımcılar segmentasyon, hedefleme ve konumlandırmayı derinlemesine inceleyeceklerdir. Öğrenme, pazarlama stratejisi geliştirmedeki sorunları ve fırsatları analiz etmek için çerçeveler ve kavramsal araçlar uygulamaya odaklanarak vaka çalışmaları ve sınıf içi tartışmalarla güçlendirilecektir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler şunları yapabileceklerdir: 1. Pazarlama ile ilgili temel kavramları ve süreçleri tanımlama 2. İşletmeler için pazarlamanın rolünü ve önemini anlama 3. Makro-mikro çevresel faktörler ile pazarlama ilişkiyi ve farklılıkları değerlendirme 4. Pazar segmentasyonu, hedef pazar seçimi ve konumlandırma hakkında bilgi sahibi olma. 5. Pazarlama karması (ürün, fiyat, promosyon ve dağıtım) hakkında bilgi edinme. |
Dersin öğretim yöntemleri Teknoloji Destekli Öğrenme, Anlatım, Tartışma şeklindedir. Pazarlama İlkeleri dersi, pazarlamanın temel kavramlarını, süreçlerini ve stratejilerini öğretir. Bu ders, pazar araştırması, hedef kitle belirleme ve pazarlama karması gibi konuları kapsar. Öğrenciler, etkili pazarlama planları oluşturma ve uygulama becerilerini geliştireceklerdir. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Giriş | |
2) | Bölüm 1 | |
3) | Bölüm 2 | Quiz |
4) | Bölüm 3 | Quiz |
5) | Vize 1 ONLINE | |
6) | Bölüm 7 | Quiz |
7) | Bölüm 8 | Quiz |
8) | 2. vize sınıfta | |
9) | Bölüm 10 | Quiz |
10) | Bölüm 12 | Quiz |
11) | Bölüm 14 | Quiz |
12) | Bölüm 15 | Quiz |
13) | Bölüm 18 (rekabet avantajı yaratma) | Quiz |
14) | Dönem tekrarı |
Ders Notları / Kitaplar: | Kotler/Armstrong, Principles of Marketing, 18.edition, Global Edition. Pearson |
Diğer Kaynaklar: | Students are expected to register for the online book( https://www.pearson.com/mylab) . This book will be used for Marketing Management course next semester!! So you will be using the same book for 2 courses. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ödev | 9 | % 15 |
Ara Sınavlar | 2 | % 40 |
Final | 1 | % 45 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 55 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 45 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | İş Yükü |
Ders Saati | 12 | 36 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 56 |
Ödevler | 9 | 27 |
Ara Sınavlar | 2 | 4 |
Final | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü | 125 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Klinik uygulamasında ulusal ve uluslararası gelişmeleri izler ve bilimsel davranır. | |
2) | Mesleki uygulamalarda profesyonellik ve etiği benimser. | |
3) | Meslektaşları, hasta yakınları, hastalar ve interdisipliner ortamlarda iyi iletişim kurar. | |
4) | Bireysel ve toplumsal diş hekimliği uygulamalarında sağlıklılığı önceler. | |
5) | Mesleki uygulamasında kurumsal liderlik ve yönetim kurallarını uygular. | |
6) | Mesleki uygulamasında bilişim teknolojilerini izler ve uygular. | |
7) | Klinik uygulamalarında tanı ve tedavi süreçlerindeki mesleki kurallarını dikkate alır. | |
8) | Mesleğinin gelişimi açısından girişimciliği destekler. | |
9) | Sürekli teknolojik ve mesleki gelişimini sağlar. |