Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Temel tanımlamalar ve kavramlar. doku kültürü laboratuarı, gerekli cihaz ve malzeme |
|
2) |
Aseptik teknikler |
|
3) |
Hayvan doku kültürü besiyerleri |
|
4) |
Primer hücre kültürleri ve hücre hatlarının sürdürülmesi |
|
5) |
Laminar akış kabini kullanımı, CO2 inkübatörü kullanımı, hücre kültür odasının düzenlenmesi |
|
6) |
Hücre kültüründe genel teknikler: Hücre tiplerinin tanımlanması, ekim koşulları I |
|
7) |
Hücre kültüründe genel teknikler: Hücre tiplerinin tanımlanması, ekim koşulları II |
|
8) |
Hücre sayım yöntemleri, ekim ve kültüre alma |
|
9) |
Hcre hazırlama, hücre dondurma ve çözme |
|
10) |
Hücre canlılığının tespiti: MTT yöntem |
|
11) |
Hücre canlılığının tespiti: Trypan blue ile boyama |
|
12) |
Hücre ölümünün belirlenmesi: PI boyama |
|
13) |
Hücrelerde gerçekleşen çeşitli metabolik olayların belirlenmesi I |
|
14) |
Hücrelerde gerçekleşen çeşitli metabolik olayların belirlenmesi II |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ile ilgili yönetim, işletme, ticaret, ekonomi, girişimcilik, inovasyon, sürdürülebilir kalkınma konularında teorik ve uygulamalı bilgilere sahiptir ve bu bilgileri kullanabilir |
|
2) |
Küresel iş dünyasındaki farklı kaynaklardan veri toplayabilir ve araştırma tekniklerini başarılı bir şekilde uygulayabilir, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. |
|
3) |
Sürekli değişen küresel iş dünyasındaki farklı kaynak ve kanalları kullanarak fırsat ve tehditleri, stratejik düşünebilme yeteneğiyle analiz edebilir. |
|
4) |
İyi bir İngilizce dil bilgisi ile yazılı ve sözlü iletişim kurabilir. |
|
5) |
Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri ilgililere yazılı ve sözlü olarak aktarabilir ve eleştirel olarak değerlendirebilir. |
|
6) |
Mesleki sorumluluk bilinciyle iş etiği ilkelerini benimser ve bu ilkeleri küresel ticaret ve işletme alanında hukuki kaideler çerçevesinde uygulayabilir. |
|
7) |
Alan içi ve alan dışı ekip çalışmalarında işbirliği yapabilir, sorumluluk alabilir, kültürel farklılıklara saygılı ve etik değerlere sahiptir. |
|
8) |
Sosyal haklar, adalet, kültürel değerler, çevreye duyarlılık, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. |
|
9) |
Kazandığı yaşam boyu öğrenme becerisi ile öğrenme gereksinimlerini belirleyebilir ve kendisini geliştirebilir |
|