BES4002 Bitirme ProjesiBahçeşehir ÜniversitesiAkademik Programlar BESLENME VE DİYETETİK (TÜRKÇE)Öğrenciler için Genel BilgiDiploma EkiErasmus BeyanıUlusal YeterliliklerBologna Komisyonu
BESLENME VE DİYETETİK (TÜRKÇE)
Lisans TYYÇ: 6. Düzey QF-EHEA: 1. Düzey EQF-LLL: 6. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
BES4002 Bitirme Projesi Bahar 0 4 2 6

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Türkçe
Dersin Türü: Must Course
Dersin Seviyesi: LİSANS
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. GÖKÇEN GARİPOĞLU
Dersi Veren(ler): Öğ.Gör. EMRE BATUHAN KENGER
Dr. Öğr. Üyesi ZEYNEP TACER CABA
Doç. Dr. GÖKÇEN GARİPOĞLU
Opsiyonel Program Bileşenleri: YOK
Dersin Amacı: Bu ders ile son sınıf beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerinin, beslenme ile ilişkili güncel bir konu hakkında bir araştırma planlamaları, yürütmeleri ve sonuçları bir rapor haline getirmeleri amaçlanmaktadır.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1- Beslenme ile ilişkili güncel konular hakkında literatür taraması yapar.
2- Beslenme konusunda bir araştırma planlar.
3- Bu araştırmayı yürütür.
4- Sonuçlarını değerlendirir ve rapor halinde hazırlar.
5- Elde ettiği sonuçları benzer çalışmalar ile karşılaştırır ve yorumlar.

Dersin İçeriği

Beslenme ile ilgili güncel konular ve bu konular hazırlanan çalışmalar bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Araştırma planlanması ve genel ilkeler
2) Literatür tarama ve araştırma konusunun belirlenmesi
3) Literatür tarama ve araştırma konusunun belirlenmesi
4) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
5) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
6) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
7) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
8) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
9) Planlanan çalışmanın yürütülmesi
10) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
11) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
12) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
13) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
14) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
15) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama
16) Verilerin değerlendirilmesi ve raporlama

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar:
Diğer Kaynaklar: Beslenme ve diyetetik alanındaki uluslararası dergiler

International journals focused on nutrition and dietetics area.

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Uygulama 1 % 20
Projeler 1 % 80
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 20
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 80
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Uygulama 6 6 36
Proje 1 114 114
Toplam İş Yükü 150

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. 3
2) Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. 2
3) Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. 5
4) Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. 4
5) Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. 4
6) Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. 2
7) Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. 2
8) Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. 2
9) Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. 1
10) Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. 5
11) En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. 1
12) Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. 1