Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İyi bir girişimci nasıl olunur? |
Okuma |
2) |
Kurumsal yapı |
Okuma |
3) |
Hedef pazarı belirlemek ve onlara ulaşmak |
Okuma |
4) |
Ürün ve fiyatlandırma stratejisi |
Okuma |
5) |
Maddi kaynak bulma, mekan seçimi ve personel alımı |
Okuma |
6) |
Müşteri çekme stratejilerini öğrenmek |
Okuma |
7) |
Vize Sınavı |
Okuma |
8) |
İş Kurmada Yasal Yükümlülükler |
Okuma |
9) |
Stratejik planlama |
Okuma |
10) |
Girişimci için yeni dağıtım kanalları |
Okuma |
11) |
İş performansının değerlendirilmesi |
Okuma |
12) |
Sosyal medya ve teknolojinin yenilikçi iş hayatında kullanımı |
Okuma |
13) |
Sunum Yetenekleri Çalışması |
Okuma |
14) |
İş Plan örneği sunumu |
Okuma |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
2 |
2) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
2 |
3) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
2 |
4) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
2 |
5) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
2 |
6) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
2 |
7) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
2 |
8) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
2 |
9) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
2 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
2 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
2 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
2 |