Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Organik bileşiklerin kaynakları ve yapıları, Fonksiyonel gruplar.
|
Konu tekrarı |
2) |
Alkanların yapısı, Alkanlarda yapı izeomerisi , Alkanların adlandırılması, Halkalı alkanlar, IUPAC Sistemi-Genel adlandırma sistemi.
|
Konu tekrarı |
3) |
Alkanların ve halkalı alkanların şekilleri, Halklaı alkanlarda Cis- Trans İzomeri, Fiziksel özellikler, Alkanların reaksiyonları, Alkanların kaynakları. |
Konu tekrarı |
4) |
Alkan ve alkenlerin yapısı ve isimlendirilmeleri ve fiziksel özellikleri , Doğal alkenler, Terpenler. |
Konu tekrarı |
5) |
Alkenlerin reaksiyonları, Etilen ve sübstitüye etilenlerin polimerizasyonu, Alkollerin, eterlerin ve tiollerin yapısı. |
Konu tekrarı |
6) |
Konu tekrarı |
Konu tekrarı |
7) |
Alkollerin, eterlerin ve tiollerin adlandırılması ve fiziksel özellikleri,
Alkollerin reaksiyonları, Eterlerin reaksiyonları ,Tiollerin reaksiyonları .
|
Konu tekrarı |
8) |
Benzenin yapısı, Benzen ve türevlerinin yapısı ve reaksiyonları, Fenoller. |
Konu tekrarı |
9) |
Stereomerkezler and Enantiomerler. Stereomerkezlerin adlandırılması, R, S sistemi, İki ya da daha fazla steromerkez içeren moleküller, Optik aktivite, Kirallik. |
Konu tekrarı |
10) |
Aminlerin yapısı ve sınıflandırılmaları, Aminlerin adlandırılması, Aminlerin fiziksel özellikleri, bazlığı ve asitler ile olan reaksiyonları. |
Konu tekrarı |
11) |
Aldehit ve ketonların yapısı, adlandırılması , fiziksel özellikleri ile aldehit ve ketonlarda bağlanma. |
Konu tekrarı |
12) |
Konu tekrarı |
Konu tekrarı |
13) |
Alkollerin katılma reaksiyonları, Keto-enol Tautomerizmi, Aldehit ve ketonların yükseltgenme ve indirgenmesi, Karboksilik asitler, Karboksilik anhidritler, Karboksilik esterler. |
Konu tekrarı |
14) |
Karboksilik amidler, Fonksiyonel grupların dönüştürülmesi,
Fosforik esterler ve anhidritler, Kondenzasyon reaksiyonları.
|
Konu tekrarı |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
3 |
2) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
2 |
3) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
3 |
4) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
3 |
5) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
3 |
6) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
3 |
7) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
2 |
8) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
2 |
9) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
2 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
2 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
1 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
1 |