YÖNETİCİLER İÇİN İŞLETME (İNGİLİZCE, TEZSİZ)


Program Tanımı

Programın amacı teknik uzmanlığınızı arttırmak, gerekli kaynaklara ulaşabilmek için yaşanan rekabetteki anahtar akımları tanımlamak, uygun stratejilere teşvik etmek, değişimleri yönetmek ve yükselen karmaşık küresel çevreler içinde şirketlerine rehberlik yapmak, liderlik kapasitesini geliştirir, ve bu program hızlı hareket etmeyi ve kariyer basamaklarını güvenle çıkmalarını sağlar. Kariyerlerini geliştirip, şirketinizde stratejik karar verme merciinde anahtar aktör olabilir, kişisel ve profesyonel ağları güçlendirir. Kendi teşebbüslerini geliştirmede yardımcı olacak veya örgütlerinde yeni ve yenilikçi düşünceler uygulamak için gerekli girişimsel yeteneği kazanırlar.

Kazanılan Derece

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, YÖNETİCİLER İÇİN İŞLETME (İNGİLİZCE, TEZSİZ) alanında LİSANS derecesi (Bachelor of Master of Business Administration) almaya hak kazanmaktadırlar.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Bu program, LİSANSÜSTÜ seviyesinde öğrenim veren bir programdır.

Kabul Koşulları

Bu Programa öğrenci kabulü lisans başarı düzeyi değerlendirilerek yapılmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası olarak kabul gören lise mezuniyet diploması ve uluslararası geçerliliği olan sınav sonuçları ile kabul edilmektedir. Bu programa başvuran adayların 5 yıllık profesyonel iş deneyimine ve İngilizce yeterlilik sınav sonucuna sahip olması gerekmektedir. (YDS, TOEFL, BAHCESEHIR UNIVERSITY Proficiency Exam Score) Değişim öğrencilerinin kabulü, Bahceşehir Üniversitesi ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır. Misafir öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıt olabilirler.

Kazanılan Derece Gereklilikleri ve Kurallar

Bu programı tamamlayan öğrenciler Yöneticiler için İşletme alanında yüksek lisans derecesi almaya hak kazanır.

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenimine devam edecek öğrenciler, önceki öğrenim kurumunda aldıkları derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Alınmış dersin içeriğinin, BAU‘da verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili enstitü müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Mezunların Mesleki Profili

Bir örgütteki tüm işlerle ilgili geniş kapsamlı bilgi, işletme ve fırsatlara küresel bir bakış açısı; geniş ve kazançlı iletişim ağı; farklı bireylerden takım kurma ve nasıl yönetileceğine dair bilgiye sahip olurlar. Mezunlarımız tüm zorluk ve sorumluluklarıyla üst düzey yöneticilik için hazırlanırlar. Programda kazanılan yetenekler mezunlarımıza kariyer yollarını değişitrmeye ve yeni bir teşebbüs veya örgütlerinde terfi başarısı sağlar. Yeni bir kürsel bakış ve kariyer yörüngesinde devam eden sonsuz olasılıklarla donatır. Yöneticiler için MBA hem kişisel hem profesyonel dönüşümsel deneyimdir.

Bir Üst Dereceye Geçiş

6 Şubat 2013 Tarihli ve 28551 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe istinaden tezsiz yüksek lisans programından mezun olan öğrenciler, ancak belirtilen ön koşulları sağladıkları takdirde doktora programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

Program Kazanımları

1 İleri düzey İşletme kavramlarını tanımlamak ve uygulamak
2 Rekabet stratejisi, yatırım ve proje yönetimi konuları ile ilgili ileri düzeyde yönetim problemlerini formüle edip çözmek
3 İşletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarına hakim olmak, işletmeyi örgütsel düzeyde tasarlamak ve analiz etmek
4 İşletmecilik ve yönetim alanlarıyla ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirmek ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirmek.
5 İşletmecilik alanındaki uygulamalarda karşılaşacağı öngörülmeyen karmaşık , bütünsel ve yaratıcı düşünerek yeni stratejik yaklaşımlar geliştirmek ve sorumluluk alarak çözüm üretmek.
6 Teori, kavram, araç, yetenek, pratikler ve araştırmaları problemlerle senkronize etmek, karmaşık görevleri başarmak ve iş çevresinde ortak olan projeleri tamamlamak.
7 Akılcı, kanıta dayalı hem etik hem sosyal sorumluluk içeren küresel işletme bağlamında karar verme yetisi ispatlamak.
8 Kendini yansıtan bildi ve değere dayalı işiler arası yeteneğe dayanan farklı ve küresel olarak yayılmış olan diğerlerine liderlik etmek, işbirliği yapmak ve etkileşim içinde olmak.
9 Bir bütün olarak potansiyel etkisini içeren eylemlerin sonuçların parçalarının karşılıklı bağımlılıklarının ( istenilen ve istenilmeyen) açık nedeni ile düşünülen işletme kararlarını ve işletme süreçlerini kullanan sistemlerini, İşletme operasyonlarını değerlendirmek.
10 Çalışan kritiğin, yaratıcılık veya stratejik düşünmenin olduğu dinamik ve karmaşık küresel piyasa içinde organizasyonların rekabet pozisyonlarını devam ettirmek ve geliştirmek için fırsatlara değer biçmek.

Ders & Program Kazanımları Matrisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Program Kazanımları 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Dersler
BUS5301 Araştırma Yöntemleri ve Etik 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
EXM5001 Yönetim Ekonomisi 2 3 5 3 4 1 3 3 3 4
EXM5112 Yöneticiler için Stratejik Liderlik ve Yönetim 3 2 4 4 4 4 5 5 3 4
EXM5201 Pazarlama Yönetimi 4 4 4 4 5 4 3 4 3 4
EXM5999 Proje 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Departmental Elective
EXM5615 Yeni Girişim Oluşturma
EXM5636 Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi
EXM5658 Küreselleşme ve Yükselen Piyasalar
GE-Elective

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
EXM5001 Yönetim Ekonomisi 3 0 3 8
EXM5201 Pazarlama Yönetimi 3 0 3 8
Departmental Elective 3 7
Departmental Elective 3 7
Toplam 30
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
BUS5301 Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 3 9
EXM5112 Yöneticiler için Stratejik Liderlik ve Yönetim 3 0 3 8
Departmental Elective 3 7
Departmental Elective 3 6
Toplam 30
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Ön Koşul Teorik Pratik Kredi AKTS
EXM5999 Proje 0 0 0 16
Departmental Elective 3 7
Departmental Elective 3 7
Toplam 30

Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri)


YÖNETİCİLER İÇİN İŞLETME (İNGİLİZCE, TEZSİZ) - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ