ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
NTD4081 | Meslekte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar | Güz | 2 | 0 | 2 | 6 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | En |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | Hibrit |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi CAN ERGÜN |
Dersin Amacı: | Bu dersi amacı beslenme ve diyetetik mesleğinin var olan güncel sorunlarının anlaşılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi ile meslekte yeni oratya çıkacak yaklaşımların ve bu yaklaşımların bilimsel olarak uygunluğunu araştırma, değerlendirme ve sentez ile öğretmektir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; 1) Meslekte karşılaşabilecekleri sorunları öğrenir ve çözüm yolları planlar. 2) Meslekte kaşılaşabileceği sorunlara meslek örgütü ve etiği doğrultusunda yaklaşmayı öğrenir. 3) Meslekte yeni yaklaşımları öğrenir ve bu yaklaşımları bilimsel açıdan değerlendirir. |
Bu dersin içeriğini beslenme ve diyetetik mesleğinde güncel olarak var olabilecek sorunlar ve güncel yaklaşımlar oluşturmaktadır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Dersin Tanıtımı | ||
2) | Lisans eğitiminde, yüzyüze ve online, teorik ve uygulamalı alanlarda karşılaşılan sorunlar ve beklentiler | ||
3) | Diyetisyenlerin çalışma alanlarında ve idari/yöneticiler ile karşılaşabilecekleri sorunlar | ||
4) | Diyetisyenlerin hasta/hasta yakınları ve çalışma arkadaşları/meslektaşları ile karşılaşabilecekleri sorunlarile karşılaşabilecekleri sorunlar ve iletişim | ||
5) | Diyetisyenlerin tedarikçi/üretici/firma ile karşılaşacakları sorunlar | ||
6) | Sorunlara yönelik çözüm üretici grup çalışmaları | ||
7) | Ara Sınav | ||
8) | Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel yaklaşım ve uygulamalar | ||
9) | Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel yaklaşım ve uygulamalar | ||
10) | Güncel yaklaşım ve uygulamaların bilimsel kanıtlar ve vakalar ile tartışılması | ||
11) | Mesleki başarıda güncel yaklaşımların yeri ve mesleki etik ile değerlendirilmesi | ||
12) | Güncel teknoloji/uygulamaların değerlendirilmesi ve uygulama yöntemleri | ||
13) | Güncel yaklaşım ve uygulama grup çalışması | ||
14) | Dersin Genel Değerlendirmesi |
Ders Notları: | Haftalık olarak dağıtılacaktır - Weekly distributed by the course lecturer |
Diğer Kaynaklar: | 1. American Dietetic Association/Commission on Dietetic Registration Code of Ethics for the Profession of Dietetics and Process for Consideration of Ethics Issues (2009). Journal of the American Dietetic Association. 109(8):1461-1467. 2. Academy of Nutrition and Dietetics: Revised 2017 Standart of Practice in Nutrition Care and Standarts of Professional Performance for Nutrition and Dietetics Technicians, Registered. (2018). Journal of the Academy of Nutrition & Dietetics, 118(2):317-326. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | % 0 | |
Laboratuar | % 0 | |
Uygulama | % 0 | |
Arazi Çalışması | % 0 | |
Derse Özgü Staj | % 0 | |
Küçük Sınavlar | % 0 | |
Ödev | 1 | % 10 |
Sunum | % 0 | |
Projeler | % 0 | |
Seminer | % 0 | |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Ara Juri | % 0 | |
Final | 1 | % 60 |
Rapor Teslimi | % 0 | |
Juri | % 0 | |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse Özgü Staj | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 8 | 112 |
Sunum / Seminer | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 12 | 12 |
Küçük Sınavlar | 0 | 0 | 0 |
Ara Juri | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 | 2 |
Rapor Teslimi | 0 | 0 | 0 |
Juri | 0 | 0 | 0 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 156 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |