ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
NTD4075 Ağırlık Yönetimi ve Alternatif Diyetler Güz 2 0 2 6
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: En
Dersin Türü: Departmental Elective
Dersin Seviyesi: LİSANSÜSTÜ
Dersin Veriliş Şekli:
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi CAN ERGÜN
Dersin Amacı: Bu dersin amacı diyet danışmanlığı verecek olan diyetisyen adaylarının ağırlık yönetimi ve karşılaşabilecekleri farklı diyetler hakkındaki bilgi düzeylerinin artırılmasıdır.

Öğrenme Çıktıları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Bireyin vücut ağırlığını değerlendirir.
Bu değerlendirmeye göre kişiye özel bir diyet programı hazırlar.
Danışanın hazırlanan diyeti uygulamasında karşılaşabileceği sorunları tanımlar ve önlem alır.
Farklı diyet içeriklerini karşılaştırır.
Alternatif diyetlerin sağlık açısından değerlendirmesini yapar.

Dersin İçeriği

Vücut ağırlığının değerlendirilme yöntemleri, enerji dengesi ve vücut ağırlığı arasındaki ilişkiler, ağırlık yönetiminde yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve davranış değişikliği arasındaki bağlantılar, alternatif diyetlerin tanımlanması ve sağlık-hastalık üzerine etkileri bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Vücut ağırlığını değerlendirme yöntemleri & Antropometrisi
2) Vücut ağırlığı ve Sağlık arasındaki ilişkiler
3) Vücut ağırlığının yönetiminde yeterli ve dengeli beslenme
4) Ağırlık yönetiminde fiziksel aktivite
5) Ağırlık yönetiminde davranış değişikliğinin sağlanması ve korunması
6) VAKA TARTIŞMASI
7) Akdeniz Diyeti
8) Akdeniz Diyeti
9) ARA SINAV
10) Atkins Diyeti (ve diğer protein içeriği yüksek diyetler)
11) Atkins Diyeti (ve diğer protein içeriği yüksek diyetler)
12) Ketojenik Diyetler (Düşük CHO, yüksek yağ içeren diyetler & detoks)
13) Ketojenik Diyetler (Düşük CHO, yüksek yağ içeren diyetler & detoks)
14) Genel Değerlendirme

Kaynaklar

Ders Notları: Diyet El Kitabı - Hatiboğlu Yayınevi
Diğer Kaynaklar: Diyet El Kitabı - Hatiboğlu Yayınevi

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam % 0
Laboratuar % 0
Uygulama % 0
Arazi Çalışması % 0
Derse Özgü Staj % 0
Küçük Sınavlar % 0
Ödev % 0
Sunum % 0
Projeler % 0
Seminer % 0
Ara Sınavlar % 0
Ara Juri % 0
Final % 0
Rapor Teslimi % 0
Juri % 0
Bütünleme % 0
Toplam % 0
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 0
Toplam % 0

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı