ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
NTD4075 | Ağırlık Yönetimi ve Alternatif Diyetler | Güz | 2 | 0 | 2 | 6 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | En |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi CAN ERGÜN |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı diyet danışmanlığı verecek olan diyetisyen adaylarının ağırlık yönetimi ve karşılaşabilecekleri farklı diyetler hakkındaki bilgi düzeylerinin artırılmasıdır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bireyin vücut ağırlığını değerlendirir. Bu değerlendirmeye göre kişiye özel bir diyet programı hazırlar. Danışanın hazırlanan diyeti uygulamasında karşılaşabileceği sorunları tanımlar ve önlem alır. Farklı diyet içeriklerini karşılaştırır. Alternatif diyetlerin sağlık açısından değerlendirmesini yapar. |
Vücut ağırlığının değerlendirilme yöntemleri, enerji dengesi ve vücut ağırlığı arasındaki ilişkiler, ağırlık yönetiminde yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve davranış değişikliği arasındaki bağlantılar, alternatif diyetlerin tanımlanması ve sağlık-hastalık üzerine etkileri bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Vücut ağırlığını değerlendirme yöntemleri & Antropometrisi | ||
2) | Vücut ağırlığı ve Sağlık arasındaki ilişkiler | ||
3) | Vücut ağırlığının yönetiminde yeterli ve dengeli beslenme | ||
4) | Ağırlık yönetiminde fiziksel aktivite | ||
5) | Ağırlık yönetiminde davranış değişikliğinin sağlanması ve korunması | ||
6) | VAKA TARTIŞMASI | ||
7) | Akdeniz Diyeti | ||
8) | Akdeniz Diyeti | ||
9) | ARA SINAV | ||
10) | Atkins Diyeti (ve diğer protein içeriği yüksek diyetler) | ||
11) | Atkins Diyeti (ve diğer protein içeriği yüksek diyetler) | ||
12) | Ketojenik Diyetler (Düşük CHO, yüksek yağ içeren diyetler & detoks) | ||
13) | Ketojenik Diyetler (Düşük CHO, yüksek yağ içeren diyetler & detoks) | ||
14) | Genel Değerlendirme |
Ders Notları: | Diyet El Kitabı - Hatiboğlu Yayınevi |
Diğer Kaynaklar: | Diyet El Kitabı - Hatiboğlu Yayınevi |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | % 0 | |
Laboratuar | % 0 | |
Uygulama | % 0 | |
Arazi Çalışması | % 0 | |
Derse Özgü Staj | % 0 | |
Küçük Sınavlar | % 0 | |
Ödev | % 0 | |
Sunum | % 0 | |
Projeler | % 0 | |
Seminer | % 0 | |
Ara Sınavlar | % 0 | |
Ara Juri | % 0 | |
Final | % 0 | |
Rapor Teslimi | % 0 | |
Juri | % 0 | |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 0 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 0 | |
Toplam | % 0 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |