ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
BES4079 Sürdürülebilir Beslenme Güz 2 0 2 6
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Tr
Dersin Türü: Departmental Elective
Dersin Seviyesi: LİSANSÜSTÜ
Dersin Veriliş Şekli: Hibrit
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. GÖKÇEN GARİPOĞLU
Dersin Amacı: Bu dersin amacı besin kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması ve çevrenin korunması açısından beslenmeni etkilerini ve sürdürülebilir beslenme modellerini öğrenmektir.

Öğrenme Çıktıları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
1) Besinlerin ve Beslenmenin Çevreye Etkilerini Öğrenir.
2) Beslenme Uygulamalarının Sürdürülebilirliğe Etkilerini öğrenir.
3) Sürdürülebilir Beslenme Modellerini öğrenir.
4) Tarım ve Gıda Sürdürülebilirliğe Etkilerini öğrenir.

Dersin İçeriği

Besin üretimi, besin tüketimi ve beslenme modellerinin çevreye etkileri ve sürdürülebilir yöntemler dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Oryantasyon - Sürdürülebilirlik kavramı ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri
2) Sürdürülebilir beslenme, beslenme ve sera gazı ilişkisi
3) Ekolojik ayak izi ve sürdürülebilirlik
4) Biyoçeşitlilik, sürdürülebilirlik besin kaybı ve besin israfı
5) Sürdürülebilir beslenme modelleri, beslenme rehberleri ve sürdürülebilirlik
6) Tarım ve gıda politikalarının sürdürülebilirliğe etkileri
7) Ara Sınav
8) Proje sunumları
9) Proje Sunumları
10) Proje Sunumları
11) Proje Sunumları
12) Proje Sunumları
13) Proje Sunumları
14) Dersin değerlendirilmesi

Kaynaklar

Ders Notları: Haftalık olarak dağıtılacaktır / Weekly distributed by the course lecturer.
Diğer Kaynaklar: 1. Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). Building a common vision for sustainable food and agriculture. www.fao.org/3/a-i3940e.pdf 2. World Health Organization. Nutrition, Challenges https://www.who.int/nutrition/challenges/en/ 4. World Health Organization. A healthy diet sustainably produced. 2018. https://apps.who.int/.../WHO-NMH-NHD-18.12-eng.pdf?ua...

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam % 0
Laboratuar % 0
Uygulama % 0
Arazi Çalışması % 0
Derse Özgü Staj % 0
Küçük Sınavlar % 0
Ödev % 0
Sunum % 0
Projeler 1 % 10
Seminer % 0
Ara Sınavlar 1 % 30
Ara Juri % 0
Final 1 % 60
Rapor Teslimi % 0
Juri % 0
Bütünleme % 0
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 30
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 70
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 14 2 28
Laboratuvar 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Derse Özgü Staj 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 8 112
Sunum / Seminer 0 0 0
Proje 1 13 13
Ödevler 0 0 0
Küçük Sınavlar 0 0 0
Ara Juri 0 0 0
Ara Sınavlar 1 2 2
Rapor Teslimi 0 0 0
Juri 0 0 0
Final 1 2 2
Toplam İş Yükü 157

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı