ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
COP3817 | Sardunya -Catering Uygulamaları | Güz | 2 | 0 | 2 | 6 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | Tr |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | Hibrit |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi CAN ERGÜN |
Dersin Amacı: | Bu ders ,catering sektörünü tanıma, catering uygulamaları, işleyiş yeri vb. uygulamaları anlatmak ve bu sektörde kendini geliştirmek isteyen öğrencilere katkı sağlamasını amaçlamaktadır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; 1) Türkiye'de catering sektörünü tanımlar 2) Yönetim süreçleri ve hijyen kalite uygulamalarını açıklar 3) Satış ve satınalma uygulamalarını tanımlar 4) Operasyonel işleyişler ve müşteri ilişkilerini organize eder 5) Bütçe uygulamalarını uygular 6) Sektörde Yönetimi değerlendirir |
catering sektörünü tanıma, catering uygulamaları, müşteri İlişkileri, bütçe Yönetimi, hijyen(sanitasyon) kurallarının uygulanış şekli, kalite güvence sistemleri bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Giriş - Catering tanımı | ||
2) | Yönetim Süreçleri | ||
3) | Catering endüstrisinde menü Uygulamaları | ||
4) | Kalite güvence sistemleri | ||
5) | Gıda Güvenliği tanımı ve uygulamaları | ||
6) | Catering endüstrisinde bütçe yönetimi | ||
7) | İş Sağlığı ve Güvenliği tanımı ve uygulamaları | ||
8) | Çevre Yönetim Sistemi | ||
9) | Ara Sınav | ||
10) | Satınalma süreçleri | ||
11) | Operasyonel uygulamalar | ||
12) | Üretim süreçlerinin yönetimi | ||
13) | Müşteri İlişkileri | ||
14) | Dersin değerlendirilmesi |
Ders Notları: | Haftalık olarak dağıtılacaktır / Weekly distributed by the course lecturer. |
Diğer Kaynaklar: | 1. Merdol T.K. (2003), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifeleri, 3.Baskı, Hatipoğlu Basım ve Yayım San. Tic. Ltd. Şti 2. Food and beverage management / Ninemeier, Jack D. East Lansing, MI : Educational Institute of the American Hotel & Motel Association, 2000 3. Culinary nutrition : the science and practice of healthy cooking / Marcus, Jacqueline B. Waltham : Elsevier/Academic Press, 2013 4. Menü planlama / Özgen, Işıl ; Boğaziçi Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi. İstanbul : Beta, 2015 5. Yiyecek içecek işletmeleri yönetimi / Pırnar, İge ; Boğaziçi Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi. İstanbul : Beta, 2015 6. Principles of Food Sanitation / Marriott, Norman G. ; by Norman G. Marriott, M. Wes Schilling, Robert B. Gravani. Cham : Springer International Publishing, 2018 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | % 0 | |
Laboratuar | % 0 | |
Uygulama | % 0 | |
Arazi Çalışması | % 0 | |
Derse Özgü Staj | % 0 | |
Küçük Sınavlar | % 0 | |
Ödev | 1 | % 10 |
Sunum | % 0 | |
Projeler | % 0 | |
Seminer | % 0 | |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Ara Juri | % 0 | |
Final | 1 | % 60 |
Rapor Teslimi | % 0 | |
Juri | % 0 | |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse Özgü Staj | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 8 | 112 |
Sunum / Seminer | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 12 | 12 |
Küçük Sınavlar | 0 | 0 | 0 |
Ara Juri | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 | 2 |
Rapor Teslimi | 0 | 0 | 0 |
Juri | 0 | 0 | 0 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 156 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |