ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
GAS2015 | Uluslararası Gastronomi | Güz | 2 | 0 | 2 | 4 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | Tr |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. ZEHRA DİLİSTAN SHIPMAN |
Dersin Amacı: | Her ülke veya topluluk yaşam tarzını yansıtan, damak zevklerine uygun, inançlarına ve kültürel anlayışlarına paralel ürünler yetiştirmiş ve hazırlanmasında farklı yöntemleri deneyerek kendi mutfak kültürlerinin oluşmasına zemin hazırlamışlardır. Göç, savaş ve din gibi nedenlerle ortaya çıkan toplumlararası etkileşimler zaman içerisinde mutfak kültürleri açısından da bir alışverişi ortaya çıkarmış ve ülke kültürlerine yeni mutfak öge ve anlayışları eklenmiştir. Bu derste ülkelerin çeşitli faktörlerinden etkilenerek oluşan mutfak kültüleri aktarılmaya amaçlanmıştır ve dünya gastronomisine bir giriş niteliği taşıdığından öğrencilere önemli temel oluşturacaktır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu derste tüm dünya gastronomisi kıta ve ülke esasına göre genel hatlarıyla ele alınarak, o ülkelerin özel yemek ve menüleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları önemli terimleri aktarmayı amaçlamaktadır. |
Gastronomic elements of countries Ülkelerin gastronomik unsurları |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Uluslararası Gastronomiye Giriş | ||
2) | Türk Mutfağı | ||
3) | Fransız Mutfağı | ||
4) | Uzakdoğu Mutfağı | ||
5) | Amerika Mutfağı | ||
6) | Güney Avrupa Mutfağı | ||
7) | Vize | ||
8) | Kuzey Avrupa Mutfağı | ||
9) | Orta Asya Mutfağı | ||
10) | Orta Doğu Mutfağı | ||
11) | Afrika Mutfağı | ||
12) | Ödevlerin sunumu | ||
13) | Ödevlerin sunumu | ||
14) | Genel Tekrar |
Ders Notları: | |
Diğer Kaynaklar: | ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve Reçeteler |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | % 0 | |
Laboratuar | % 0 | |
Uygulama | % 0 | |
Arazi Çalışması | % 0 | |
Derse Özgü Staj | % 0 | |
Küçük Sınavlar | % 0 | |
Ödev | % 0 | |
Sunum | % 0 | |
Projeler | % 0 | |
Seminer | % 0 | |
Ara Sınavlar | % 0 | |
Ara Juri | % 0 | |
Final | % 0 | |
Rapor Teslimi | % 0 | |
Juri | % 0 | |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 0 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 0 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 0 | |
Toplam | % 0 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |