ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
GAS2015 Uluslararası Gastronomi Güz 2 0 2 4
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Tr
Dersin Türü: Departmental Elective
Dersin Seviyesi: LİSANSÜSTÜ
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Doç. Dr. ZEHRA DİLİSTAN SHIPMAN
Dersin Amacı: Her ülke veya topluluk yaşam tarzını yansıtan, damak zevklerine uygun, inançlarına ve kültürel anlayışlarına paralel ürünler yetiştirmiş ve hazırlanmasında farklı yöntemleri deneyerek kendi mutfak kültürlerinin oluşmasına zemin hazırlamışlardır. Göç, savaş ve din gibi nedenlerle ortaya çıkan toplumlararası etkileşimler zaman içerisinde mutfak kültürleri açısından da bir alışverişi ortaya çıkarmış ve ülke kültürlerine yeni mutfak öge ve anlayışları eklenmiştir. Bu derste ülkelerin çeşitli faktörlerinden etkilenerek oluşan mutfak kültüleri aktarılmaya amaçlanmıştır ve dünya gastronomisine bir giriş niteliği taşıdığından öğrencilere önemli temel oluşturacaktır.

Öğrenme Çıktıları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Bu derste tüm dünya gastronomisi kıta ve ülke esasına göre genel hatlarıyla ele alınarak, o ülkelerin özel yemek ve menüleri ile dünya gastronomi literatürüne kazandırdıkları önemli terimleri aktarmayı amaçlamaktadır.

Dersin İçeriği

Gastronomic elements of countries

Ülkelerin gastronomik unsurları

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Uluslararası Gastronomiye Giriş
2) Türk Mutfağı
3) Fransız Mutfağı
4) Uzakdoğu Mutfağı
5) Amerika Mutfağı
6) Güney Avrupa Mutfağı
7) Vize
8) Kuzey Avrupa Mutfağı
9) Orta Asya Mutfağı
10) Orta Doğu Mutfağı
11) Afrika Mutfağı
12) Ödevlerin sunumu
13) Ödevlerin sunumu
14) Genel Tekrar

Kaynaklar

Ders Notları:
Diğer Kaynaklar: ULUSLARARASI GASTRONOMİ Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve Reçeteler

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Devam % 0
Laboratuar % 0
Uygulama % 0
Arazi Çalışması % 0
Derse Özgü Staj % 0
Küçük Sınavlar % 0
Ödev % 0
Sunum % 0
Projeler % 0
Seminer % 0
Ara Sınavlar % 0
Ara Juri % 0
Final % 0
Rapor Teslimi % 0
Juri % 0
Bütünleme % 0
Toplam % 0
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 0
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI % 0
Toplam % 0

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı