|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Beslenmede mikro besin ögelerinin yeri |
|
2) |
Yağda çözünen vitaminler ve sağlıkla olan etkileşimi (A, D)
|
|
3) |
Yağda çözünen vitaminler ve sağlıkla olan etkileşimi (E, K)
|
|
4) |
Suda çözünen vitaminler ve sağlıkla olan etkileşimi (Tiamin, Riboflavin, Niasin) |
|
5) |
Suda çözünen vitaminler ve sağlıkla olan etkileşimi (B6, Folat, B12) |
|
6) |
Suda çözünen vitaminler ve sağlıkla olan etkileşimi (C , Pantotenik asit, Biotin) |
|
7) |
Ara sınav |
|
8) |
Mineraller ve sağlıkla olan etkileşimi (Kalsiyum, Fosfor)
|
|
9) |
Mineraller ve sağlıkla olan etkileşimi (Demir, Çinko, İyot)
|
|
10) |
Mineraller ve sağlıkla olan etkileşimi (Bakır, Selenyum, Krom, Flor)
|
|
11) |
Mikro besin ögeleri ve gen ekspresyonu
|
|
12) |
Pro- ve antioksidan olarak mikro besin ögeleri ve sağlıkla etkileşimleri
|
|
13) |
Sunum ve genel değerlendirme/tartışma
|
|
14) |
Sunum ve genel değerlendirme/tartışma
|
|
Ders Notları: |
1.Introduction to Human Nutrition (ISBN: 978-1-4051-6807-6); The Nutrition Society, 2nd Edition, Wiley-Blackwell Publishing. 2009.
2.Nutrition and Metabolism (ISBN: 978-1-4051-6808-3); The Nutrition Society, Wiley-Blackwell Publishing. 2011.
3.Metabolic Regulation: A Human Perspective, 3rd edition (ISBN: 978-1-4051-8359-8); Wiley-Blackwell Publishing. 2010.
4.Modern Nutrition in Health and Disease, 11th edition (ISBN: 978-1-6054-7461-8); Williams & Wilkins. 2014.
5.Biochemical and Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition, 4th edition (ISBN: 978-0-323-44181-0); Elsevier, 2019. |
Diğer Kaynaklar: |
1.Introduction to Human Nutrition (ISBN: 978-1-4051-6807-6); The Nutrition Society, 2nd Edition, Wiley-Blackwell Publishing. 2009.
2.Nutrition and Metabolism (ISBN: 978-1-4051-6808-3); The Nutrition Society, Wiley-Blackwell Publishing. 2011.
3.Metabolic Regulation: A Human Perspective, 3rd edition (ISBN: 978-1-4051-8359-8); Wiley-Blackwell Publishing. 2010.
4.Modern Nutrition in Health and Disease, 11th edition (ISBN: 978-1-6054-7461-8); Williams & Wilkins. 2014.
5.Biochemical and Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition, 4th edition (ISBN: 978-0-323-44181-0); Elsevier, 2019. |