ENDÜSTRİ 4.0 (İNGİLİZCE, TEZSİZ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
BES4068 | Kanser ve Beslenme | Güz | 2 | 0 | 2 | 6 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | Tr |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | Hibrit |
Dersin Koordinatörü: | Doç. Dr. GÖKÇEN GARİPOĞLU |
Dersi Veren(ler): |
Dr. Öğr. Üyesi HAKAN GÜVELİ |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı kanser türlerini ve bu kanserlerde nasıl beslenme planı yapılması gerektiğini öğrenmektir. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; 1) kanserin önlenmesinde ve kanserde tıbbi beslenme tedavisi konusunda bilgi sahibi olmaktadırlar 2) bilimsel yayınlarla konuyu pekiştirmektedirler |
Kanser nedir?, Kanser Tedavisinin Etkileri ve Beslenme ,Kanser, Beslenme, Genetik,Obezite ve Kanser,Üreme Organları Kanserlerinde Beslenme,Meme Kanseri ve Beslenme Kolon Kanseri ve Beslenme, İntestinal Mikroflora ve Kanser Kanser ve Probiyotikler Kanser ve Karbonhidratlar Kanser ve Süt, Kanser ve Besin Takviyeleri (antioksidanlar) |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Giriş: Kanser nedir? | ||
2) | Kanser Tedavisinin Etkileri ve Beslenme | ||
3) | Kanser, Beslenme, Genetik | ||
4) | Obezite ve Kanser | ||
5) | Kolon Kanseri ve Beslenme | ||
6) | Üreme Organları Kanserlerinde Beslenme | ||
7) | Meme Kanseri ve Beslenme | ||
8) | ARA SINAV | ||
9) | Kanser ve Besin Takviyeleri (antioksidanlar) | ||
10) | İntestinal Mikroflora ve Kanser | ||
11) | Kanser ve Probiyotikler | ||
12) | Kanser ve Karbonhidratlar | ||
13) | Kanser ve Süt | ||
14) | Dersin değerlendirilmesi |
Ders Notları: | Haftalık olarak dersin sorumlusu tarafından dağıtılacaktır / Weekly distributed by the course lecturer. |
Diğer Kaynaklar: | 1)Baysal A.ve ark., Diyet El Kitabı, Yenilenmiş 6. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2011. 2)Milner J.A., Romagnolo D.F., Bioactive Compounds and Cancer, Humana Press, USA, 2010. 3)Awad A.B., Bradford P.G., Nutrition and Cancer Prevention, CRC Press, NW, 2006 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 0 | % 0 |
Laboratuar | 0 | % 0 |
Uygulama | 0 | % 0 |
Arazi Çalışması | 0 | % 0 |
Derse Özgü Staj | 0 | % 0 |
Küçük Sınavlar | 0 | % 0 |
Ödev | 1 | % 10 |
Sunum | 0 | % 0 |
Projeler | 0 | % 0 |
Seminer | 0 | % 0 |
Ara Sınavlar | 1 | % 30 |
Ara Juri | 0 | % 0 |
Final | 1 | % 60 |
Rapor Teslimi | 0 | % 0 |
Juri | 0 | % 0 |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse Özgü Staj | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 14 | 8 | 112 |
Sunum / Seminer | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 10 | 10 |
Küçük Sınavlar | 0 | 0 | 0 |
Ara Juri | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 | 2 |
Rapor Teslimi | 0 | 0 | 0 |
Juri | 0 | 0 | 0 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 154 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı |