İŞLETME (İNGİLİZCE, TEZLİ) | |||||
Yüksek Lisans | TYYÇ: 7. Düzey | QF-EHEA: 2. Düzey | EQF-LLL: 7. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
BUS5314 | Girişimci Bir Şirket Kurmak ve Çalıştırmak | Bahar | 3 | 0 | 3 | 7 |
Bu dersin açılması ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir |
Öğretim Dili: | En |
Dersin Türü: | Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANSÜSTÜ |
Dersin Veriliş Şekli: | |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi TUĞCAN DEMİR |
Dersin Amacı: | Gelişen ve değişen dünyada önemi giderek aratan girişimcilik konusunda teorik ve pratik çalışmalar yaparak, öğrencilerde girişimcilik duygusunu yerleştirmek. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Girişimcilik konusunda temel kavramları vermek Güncel girişimcilik konularında bilgi vermek Yaratıcılık ve yeniliğin girişimcilik üzerindeki etkilerini ortaya koymak Girişimcinin kim olduğu ve kim olmadığını kavratmak Türkiyede girişimcilik konusunda bilgi sahibi olmak Küreselleşme ile birlikte dünyada girişimcilik konusunu değerlendirmek Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde girişimcilik konularını incelemek Girişimcilik kültürünü benimsetmek Girişimciliğin önemini kavratmak |
Girişimciliğin Tanımı, Girişimcilik Ve Ekonomi, Küçük İşletmelerin Tanımı, Girişimci İşletmelerin Etkisi, Kimler Girişimcidir, Girişimci Bir Firma Olmaya Başlama, Büyüyen İşletmeleri Yönetme. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | |
1) | Girişimcilik konusundaki gelişmeler | Okuma | |
2) | Girişimciliğin önemi, gelişimi ve kavramı | Okuma | |
3) | Girişimcilik nitelikleri ve girişimciliği etkileyen faktörler | Okuma | |
4) | Türk girişimcilerin yapısal özellikleri | Okuma | |
5) | Yaratıcılık ve yeniliğin girişimcilik üzerine etkileri | Okuma | |
6) | Globalleşme ve girişimcilik | Okuma | |
7) | Girişimcilikte planlama fonksiyonu ve iş planları | Okuma | |
8) | Girişimcilikte planlama fonksiyonu ve iş planları | Okuma | |
9) | Girişimcilik kültürü | Okuma | |
10) | Küçük işletmelerde girişimcilik | Okuma | |
11) | Girişimcilikte kadın | Okuma | |
12) | Girişimciliğin sorunları ve çözüm önerileri | Okuma | |
13) | Girişimcilik Örnekleri | Okuma | |
14) | Örnek Olay Çalışması | Okuma | |
15) | Final | Okuma |
Ders Notları: | "Entrepreneur’s Toolkit (ET): Tools and Techniques to Launch and Grow Your Business, various authors, Harvard Business Press Books. Marketer’s Toolkit: The 10 Strategies You Need to Succeed, various authors, Harvard Business Press Books" |
Diğer Kaynaklar: | "Entrepreneur’s Toolkit (ET): Tools and Techniques to Launch and Grow Your Business, various authors, Harvard Business Press Books. Marketer’s Toolkit: The 10 Strategies You Need to Succeed, various authors, Harvard Business Press Books" |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Devam | 0 | % 0 |
Laboratuar | 0 | % 0 |
Uygulama | 0 | % 0 |
Arazi Çalışması | 0 | % 0 |
Derse Özgü Staj | 0 | % 0 |
Küçük Sınavlar | 0 | % 0 |
Ödev | 0 | % 0 |
Sunum | 0 | % 0 |
Projeler | 0 | % 0 |
Seminer | 0 | % 0 |
Ara Sınavlar | 1 | % 50 |
Ara Juri | 0 | % 0 |
Final | 1 | % 50 |
Rapor Teslimi | 0 | % 0 |
Juri | 0 | % 0 |
Bütünleme | % 0 | |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 50 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 50 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 12 | 3 | 36 |
Derse Özgü Staj | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 13 | 7 | 91 |
Sunum / Seminer | 0 | 0 | 0 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Küçük Sınavlar | 0 | 0 | 0 |
Ara Juri | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 1 | 3 | 3 |
Rapor Teslimi | 0 | 0 | 0 |
Juri | 0 | 0 | 0 |
Final | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü | 175 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | İşletme ve yönetim alanlarında sorunlarını çözmek için strateji, politika ve uygulama planları geliştirmek ve kalite süreçlerine göre sonuçları değerlendirmek | |
2) | Lisans düzeyinde alınan işletme bilgilerinin yüksek lisans ile genişletilmesi | |
3) | Işletme alanı ile ilgili çeşitli disiplinler arasındaki etkileşimi kavramak ve bilgi ve becerilerini değerlendirmek, | |
4) | İşletme alanında uzmanlık düzeyinde kazanılan bilgi ve becerilerin teorik ve pratik alanda kullanılması | |
5) | Bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak işletme alanında uzmanlık gerektiren sorunların analizi | |
6) | Problem çözme ve sonuçlarının değerlendirilmesi, çözüm yolları geliştirilmesi, bağımsız işletme alanında bir sorun değerlendirilmesi | |
7) | İşletme alanında öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirmek | |
8) | Eleştirel bakış açısıyla işletme alanı ile ilgili bilgileri değerlendirmek, | |
9) | Yazılı, sözlü ve görsel sunumlar aracılığıyla alanında ve dışındaki gruplara işletme alanında bireysel çalışmalar sunmak ve son gelişmeleri sistematik olarak sunmak | |
10) | Eleştirel bir bakış açısıyla toplumsal ilişkiler ve normları incelendiğinde etkili ilişkileri, ekip çalışması uygulanarak risk ve işletmecilik alanında değişimi yönetmek, ve bu sosyal ilişkilerin sürdürülmesi yeteneğine sahip eğitim liderleri geliştirmek. |