Project: Each student should create a new instagram account for this project. The account should be open to public. No private accounts. It would be like a foodie instagram account. Once you open the account you need to send me with your instagram account, name and last name and student number.
For the Project, you are going to go and try a restaurant (preferably a cuisine that you have never tried before) Then you are going to post photos of the food you try at the restaurant, the decoration of the restaurant, the menu and yourself on the table. Under each post you are going to write the name of the dishes and how you like it. Also make comment of the decoration, the ambiance, and your experience and etc… How was the taste? Why did you like it? Are you going to go to this restaurant again and etc… You will use the hashtag #baufoodculture2019
You are free to post any other gastronomic experiences on your instagram account. Also follow @tadindaseyahat account where I can follow up your post.
The restaurant you will try is going to be a cuisine that you have never tried before. No Italian, no Turkish, no American cuisines. Thai, Japanese, Korean, Russian, Chinese, Indian, Peruvian, Lebanese, African, Mexican cuisines are perfect alternatives.
40 % : Final
30 % : Midterm
15 % Attendence & Participation
15% Project (Between October 21-27th) |
|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
History of Food-Where the foods are coming from? Eating habits in the early ages.
EUROPEAN CUISINES |
|
2) |
No Class! Assignment Documentary: Watch Street Food on Netflix the first 2 episodes: Bangkok Thailand and Osaka Japan |
|
3) |
Italy-Brief History and Characteristic Features-Why do we love Italian food? Place in the World |
|
4) |
France- Brief History and Characteristic Features-Why is it considered the best cuisine in the world? Movie: Julie & Julia, Paris Can Wait |
|
5) |
Guest Speaker-Chef from Gastronomy Department |
|
6) |
No Class- Students are required to go to a restaurant and do the Project this week. |
|
7) |
Spain- Brief History and Characteristic Features-Tapas Culture-What’s its place in the world? |
|
8) |
ASIAN CUISINES
China- Brief History and Characteristic Features-Why is it very different than other? Contribution to World Food Scene |
|
9) |
Japan- Brief History and Characteristic Features-Sushi In the World- Movie: Tampopo, Jiro Dreams of Sushi |
|
10) |
Thailand- Brief History and Characteristic Features –Its success in the world |
|
11) |
India- Brief History and Characteristic Features-Movie: The Hundred Food Journey, Lion |
|
12) |
Arab Cuisines- Brief History and Characteristic Features. Iranian Cuisines and influence between Arab and Turkish |
|
13) |
Turkey- Brief History and Characteristic Features-Ottoman Cuisine and contemporary Turkish Cuisine |
|
14) |
AMERİCAN CUISINES
Mexico: Brief History and Characteristic Features –Spanish Influence |
|
15) |
USA- Brief History and Characteristic Features-The contribution to the world food scene Peru: Why is it becoming the most popular cuisine? Nikkei and Chiafa cuisines |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Stratejik düşünme, profesyonel yazım, etik uygulamalar ve geleneksel ve yeni medyanın yenilikçi kullanımına odaklanarak öğrencileri iletişim profesyonelleri olmak üzere hazırlamak. |
|
2) |
Durum analizi, hedef kitle, amaçlar, stratejiler ve taktikler gibi temel planlama bileşenlerini içeren etkili halkla ilişkiler planları yaratabilmek. |
|
3) |
Kitle iletişimine, tüketici davranışlarına, psikolojiye, iknaya, sosyolojiye, pazarlamaya ve ilgili diğer alanlarla ilgili teorik kavramları halkla ilişkilerin işleyiş süreçlerini anlayabilmek için kullanabilmek. |
|
4) |
Halkla ilişkiler, ikna edici iletişim, iletişim yönetimi ve kurumsal iletişim gibi alanlardaki olguların ve gerçeklerin arasındaki ilişki ile ilgili problemleri açıklayabilmek ve tanımlayabilmek |
|
5) |
İkna, itibar yönetimi ve kurumsal iletişim gibi alanlarda birincil ve ikincil araştırma verilerini analiz edebilmek. |
|
6) |
Makale, basın bülteni, el ilanı, broşür ve ilan gibi materyalleri farklı hedef kitleler, mecralar ve ortamlar için araştırabilmek, yazabilmek, tasarlayabilmek. |
|
7) |
İletişimin temel teorilerini ve işin gerektirdiği güvenlik uygulamalarını farklı türde halkla ilişkiler süreçleri ve kampanyalarında uygulayabilmek. |
|
8) |
İtibar, çalışan ilişkileri, liderlik ve benzeri kurumsal uygulamalarda yaratıcı ve ikna edici yönetim becerileri geliştirmek. |
|
9) |
Halkla ilişkiler süreçlerinde verilen senaryolara çözümler üretilirken bireysel ya da grup olarak sorumluluk alabilmek. |
|
10) |
Kurum kültürünün işleyiş şekillerini anlayabilmek ve çalışanların ve liderlerin birer iletişim aracı olarak mesajları nasıl yarattığını anlayabilmek. |
|
11) |
Halkla ilişkiler alanındaki teorileri, kavramları, yöntemleri, araçları ve düşünceleri eleştirel olarak tartışabilmek ve yorumlayabilmek. |
|
12) |
Halkla ilişkiler, pazarlama iletişimi, ikna edici iletişim, iletişim yönetimi ve kurumsal iletişim alanlarında bilgi ve iletişim teknolojilerini ve bilgisayar yazılımlarını yetkin olarak kullanabilmek. |
|
13) |
Pazarlama faaliyetlerini, ekonomiyi, iş hukukunu ve küresel işletme uygulamalarını açıklayabilmek ve tanımlayabilmek. |
|
14) |
Halkla ilişkilerin ulusal ve uluslar arası, sosyal ve kültürel boyutlarını tanımak ve anlamak. |
|