|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Bilim ve Toplum |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
2) |
Bilimsel Araştırmada Temel Kavramlar, Araştırma Türleri |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
3) |
Bilimsel Araştırma Süreci, Sağlık Bilimleri'nde Araştırma |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
4) |
Hipotezlerin Oluşturulması, Hipotez Türleri |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
5) |
Araştırma Yaklaşımlarının Sınıflandırılması |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
6) |
Ölçme ve Ölçek Düzeyleri, Ölçek Türleri |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
7) |
Araştırma Evreni, Örnekleme |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
8) |
Verilerin Sınıflandırılması |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
9) |
Ara Sınav |
|
10) |
Ortalamalar |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
11) |
Çeyrek ve Yüzdelikler, Dağılımın Yaygınlık Ölçüleri |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
12) |
Tablo Yapım Yöntemi |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
13) |
Grafik Yapım Yöntemi
|
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
14) |
Önemlilik Testleri |
Ders notları haftalık olarak verilecektir |
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
2 |
2) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
2 |
3) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
3 |
4) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
2 |
5) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
2 |
6) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
3 |
7) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
1 |
8) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
1 |
9) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
2 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
2 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
1 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
1 |