Öğretim Dili: |
Tr |
Dersin Türü: |
Must Course |
Dersin Seviyesi: |
LİSANS
|
Dersin Veriliş Şekli: |
Hibrit
|
Dersin Koordinatörü: |
Doç. Dr. HASAN KEREM ALPTEKİN |
Dersi Veren(ler): |
Dr. Öğr. Üyesi AHMET ERKEK
Dr. Öğr. Üyesi İLKNUR SARAL
Dr. Öğr. Üyesi ALİ VEYSEL ÖZDEN
|
Dersin Amacı: |
Dersin amacı; öğrencinin temel anatomik kavramları, anatomik vücut düzlemleri, kas-iskelet sistemi anatomisi, solunum sistemi anatomisi, kalp ve dolaşım sistemi anatomisi, kan ve lenf sistemi, sindirim sistemi anatomisi, üriner sistem anatomisi, üreme sistemi anatomisi, endokrin sistem, sinir sistemi ve duyu organları anatomisi ile ilgili bilgi kazanması ve anatomi bilgilerini mesleki uygulamalarında kullanabilmesini sağlamak. |
|
Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
İnsan Anatomisine Giriş Anatomi ve Anatomik Düzlemler |
|
2) |
Kas-iskelet sistemi Kemikler- Cranium ve Columna Vertebralis |
|
3) |
Kas-iskelet sistemi Kemikler- Üst ve Alt Ekstremite Kemikleri Anatomisi |
|
4) |
Kas-iskelet Sistemi - Kaslar |
|
5) |
Eklemler-Kafa ve Omurga Eklemleri ve Ekstremite Eklemleri |
|
6) |
Dolaşım Sistemi Anatomisi-Kalp |
|
7) |
Dolaşım Sistemi Anatomisi- Damarlar |
|
8) |
Ara Sınav |
|
9) |
Solunum Sistemi Anatomisi |
|
10) |
Sindirim Sistemi Anatomisi |
|
11) |
Üriner Sistem Anatomisi |
|
12) |
Endokrin Sistemi Anatomisi |
|
13) |
Üreme Sistemi Anatomisi |
|
14) |
Sinir Sistemi Anatomisi-Özel Duyular Anatomisi |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
1 |
2) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
2 |
3) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
1 |
4) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
2 |
5) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
2 |
6) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
1 |
7) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
1 |
8) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
2 |
9) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
1 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
2 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
1 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
1 |