ANESTEZİ (TÜRKÇE) | |||||
Önlisans | TYYÇ: 5. Düzey | QF-EHEA: Kısa Düzey | EQF-LLL: 5. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
INE4209 | SAP ile Kurumsal Kaynak Planlamaya Giriş | Güz | 3 | 0 | 3 | 6 |
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir. |
Öğretim Dili: | İngilizce |
Dersin Türü: | Non-Departmental Elective |
Dersin Seviyesi: | ÖNLİSANS |
Dersin Veriliş Şekli: | Yüz yüze |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi ADNAN ÇORUM |
Dersi Veren(ler): |
Dr. Öğr. Üyesi ADNAN ÇORUM |
Opsiyonel Program Bileşenleri: | Yok |
Dersin Amacı: | İş süreçlerini ve kurumsal kaynak Planlama (ERP) sistemini bütün modülleri ile açıklamak ve global olarak kullanılan ticari bir ERP programı olan SAP ile öğrencileri ERP sistemleri ile aşina hale getirmek. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; I. ERP sistemlerini tanımlamak ve açıklamak II. Ticari bir ERP sistemini (SAP) keşfetmek III. İş süreçlerini tanımlamak ve açıklamak IV. Satış ve dağıtım sistemini tanımlamak ve açıklamak V. Satış ve dağıtım prosesini SAP üzerinde uygulamak VI. Malzeme yönetim sistemini tanımlamak ve açıklamak VII. Malzeme yönetim prosesini SAP üzerinde uygulamak VIII. Üretim planlama ve uygulaması sistemini tanımlamak ve açıklamak IX. Üretim planlama ve uygulaması prosesini SAP üzerinde uygulamak |
ERP'ye giriş SAP kavramları Global Bike Inc.( Ders meteryallerinin dayandığı firma) ve programı tanıma Entegre iş süreçleri Satış ve dağıtım(SD) Malzeme yönetimi(MM) Üretim planlama ve uygulaması(PP) |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | ERP'ye giriş | |
2) | SAP kavramları | |
3) | SAP kavramları | |
4) | Global Bike Inc.( Ders materyallerinin dayandığı firma) ve programı tanıma | |
5) | Entegre iş süreçleri | |
6) | Satış ve dağıtım (SD) | |
7) | Satış ve dağıtım (SD) | |
8) | Satış ve dağıtım (SD) | |
9) | Malzeme yönetimi (MM) | |
10) | Malzeme yönetimi (MM) | |
11) | Malzeme yönetimi (MM) | |
12) | Malzeme yönetimi (MM) | |
13) | Üretim planlama ve uygulaması (PP) | |
14) | Üretim planlama ve uygulaması (PP) |
Ders Notları / Kitaplar: | Official SAP course materials (GBI) |
Diğer Kaynaklar: | Simha R. Magal, Jeffrey Word (2012) Integrated Business Processes with ERP Systems, John Wiley & Sons Inc. |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Sınavlar | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Aktiviteler | Aktivite Sayısı | Süre (Saat) | İş Yükü |
Ders Saati | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 6 | 96 |
Ara Sınavlar | 1 | 2 | 2 |
Final | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 142 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme | |
2) | Alan terminolojisini etkin kullanabilme | |
3) | Alanıyla ilgili temel mesleki yasal mevzuata uygun davranabilme | |
4) | Alanıyla ilgili konularda bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme, mesleki bilgilerini yazılı, sözlü/sözsüz iletişim yoluyla aktarabilme | |
5) | Toplumsal, bilimsel, kültürel ve mesleki etik değerleri ifade edebilme | |
6) | Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranıp bu süreçlere katılabilme | |
7) | Bir yabancı dilde temel düzeyde iletişim kurabilme | |
8) | Gelişen teknolojiye bağlı olarak değişen teknikleri uygulayabilme, yeni araç ve cihazları kullanabilme | |
9) | Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle güncelleyip kendini kişisel ve mesleki olarak geliştirebilme | |
10) | Anestezi uygulaması öncesinde hastanın değerlendirilmesini ve hazırlanmasını sağlayabilme | |
11) | Anestezi uygulaması öncesinde ameliyat odasında gerekli hazırlıkları yapabilme | |
12) | Anestezi uygulaması sırasında hastanın takibini yapabilme gerektiğinde müdahale edebilme | |
13) | Cerrahi sonunda hastanın uyandırılması döneminde hastanın havayolu değerlendirmesini yapabilme ve hastanın odasına alınmasına kadar ki süreçte hasta güvenliğini sağlayabilme |