LOJİSTİK YÖNETİMİ | |||||
Lisans | TYYÇ: 6. Düzey | QF-EHEA: 1. Düzey | EQF-LLL: 6. Düzey |
Ders Kodu | Ders Adı | Yarıyıl | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS |
GEP1018 | Yeme Bozukluklarına Giriş | Güz | 3 | 0 | 3 | 5 |
Bu katalog bilgi amaçlıdır, dersin açılma durumu, ilgili bölüm tarafından yarıyıl başında belirlenir. |
Öğretim Dili: | Turkish |
Dersin Türü: | GE-Elective |
Dersin Seviyesi: | LİSANS |
Dersin Veriliş Şekli: | E-Öğrenme |
Dersin Koordinatörü: | Dr. Öğr. Üyesi İLAYDA ÖZTÜRK ALTUNCEVAHİR |
Dersi Veren(ler): |
Dr. Öğr. Üyesi İLAYDA ÖZTÜRK ALTUNCEVAHİR |
Dersin Amacı: | Bu dersin amacı yeme bozukluklarını anlamak ve multidisipliner tedavi yaklaşımının önemini kavramaktır. |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler; 1. Açlık tokluk mekanizması hakkında bilgi edinir. 2. Farklı yeme bozukluklarının gelişim sürecini kavrarlar. 3. Farklı yeme bozukluklarının tedavi süreçleri hakkında bilgi edinirler. 4. Yeme bozuklukları ve diğer psikiyatrik hastalıklar arasındaki ilişkiyi değerlendirirler. |
Bu ders kapsamında DSM-V'te tanımlanmış yeme bozuklukları işlenecek, yeme bozuklukları tedavisinde multidisipliner yaklaşımlar konuşulacak ve bu yeme bozukluklarına ait komorbiditelerin anlaşılması sağlanacaktır. |
Hafta | Konu | Ön Hazırlık |
1) | Dersin tanıtımı, izlencenin incelenmesi | Ders İzlencesinin İncelenmesi |
2) | Yeme Bozukluklarına Giriş, Sindirim Sistemi Açlık Tokluk Mekanizması | Ders Notlarının Tekrarı |
3) | Anoreksiya Nervoza | Ders notlarının tekrarı |
4) | Bulimia nervosa | Ders notlarının tekrarı |
5) | Tıkınırcasına Yeme Sendromu | Ders notlarının tekrarı |
6) | Diğer tanımlanmış yeme bozuklukları | Ders notlarının tekrarı |
7) | Ruminasyon bozukluğu | Ders notlarının tekrarı |
8) | Ara sınav | |
9) | Pika | Ders notlarının tekrarı |
10) | Kaçıngan kısıtlı yiyecek alım bozukluğu | Ders notlarının tekrarı |
11) | Ortoreksiya ve Bigoreksiya | Ders notlarının tekrarı |
12) | Yeme Bozukluklarının Komorbiditeleri | Ders notlarının tekrarı |
13) | Yeme bozuklukları tedavisinde multidisipliner yaklaşımlar | Ders notlarının tekrarı |
14) | Dersin değerlendirmesi | Ders notlarının tekrarı |
Ders Notları / Kitaplar: | DSM-5 Guidebook : The Essential Companion to the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition Eating Disorders: A Comprehensive Guide to Medical Care and Complications, Mehler PS., Andersen AE., 4th Edition. Mahan K.L., Raymond J.L. (ed.) (2017). Krause’s Food & the Nutrition Care Process (14th Edition), Elsevier (ISBN: 9780323340755). |
Diğer Kaynaklar: | DSM-5 Guidebook: The Essential Companion to the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fifth Edition Eating Disorders: A Comprehensive Guide to Medical Care and Complications, Mehler PS., Andersen AE., 4th Edition. Mahan K.L., Raymond J.L. (ed.) (2017). Krause's Food & the Nutrition Care Process (14th Edition), Elsevier (ISBN: 9780323340755). |
Yarıyıl İçi Çalışmaları | Aktivite Sayısı | Katkı Payı |
Ara Juri | 1 | % 40 |
Final | 1 | % 60 |
Toplam | % 100 | |
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI | % 40 | |
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI | % 60 | |
Toplam | % 100 |
Etkisi Yok | 1 En Düşük | 2 Düşük | 3 Orta | 4 Yüksek | 5 En Yüksek |
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi | Katkı Payı | |
1) | Sorun tespit etmek ve doğru soruları sorabilmek | 3 |
2) | Problem çözme becerisine sahip olmak ve bunun için gerekli analitik yaklaşımları geliştirebilmek | |
3) | İş süreçlerini ayıt edebilmek ve süreç tasarlama, planlama ve uygulama bilgisine sahip olmak. | |
4) | Lojistik yönetimi alanında gerekli bilgi ve iletişim teknolojileri araçlarını kullanmak. | |
5) | Lojistik kavramının bileşenlerini ayırt edebilme, ve uyum halinde bir bütün oluşturmasının önemini anlamak. | |
6) | İş hayatında üretkenliği artırmaya yönelik gereksinimlerin farkında olmnak | |
7) | Karmaşık durumlar karşısında yenilikçi ve yaratıcı düşünce yapısına sahip olmak | 4 |
8) | Hem yerel hem uluslararası boyutta düşünce ve davranış geliştirebilmek | |
9) | Küreselleşme ve Lojistik Yönetimi arasındaki çift yönlü etkileşimi anlamak ve verimli bir yönetim için kullanmak. | |
10) | En az bir yabancı dili akademik ve günlük iletişimde kullanabilmek | 2 |
11) | İş etiğinin önemini kavramak, iş etiğini akademik dünyanın ve iş hayatının temel ögesi olarak uygulamak |