GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (TÜRKÇE, TEZLİ)
Yüksek Lisans TYYÇ: 7. Düzey QF-EHEA: 2. Düzey EQF-LLL: 7. Düzey

Ders Tanıtım Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Yarıyıl Teorik Pratik Kredi AKTS
GMS5887 Seminer Güz 0 0 0 10

Temel Bilgiler

Öğretim Dili: Turkish
Dersin Türü: Must Course
Dersin Seviyesi: LİSANSÜSTÜ
Dersin Veriliş Şekli: Yüz yüze
Dersin Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi KEREM İLASLAN
Dersin Amacı: Öğrencinin kendi uzmanlık alanına ilişkin bilgi ve becerilerini etkili bir biçimde kullanarak, bilimsel bir seminer sunumunu planlayıp gerçekleştirebilmesi ve bu süreçte akademik iletişim, sunum teknikleri ile alanına özgü terminolojiyi uygun şekilde kullanabilmesi hedeflenmektedir.

Öğrenme Kazanımları

Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına ilişkin güncel bilgi, kuram ve uygulamaları dikkate alarak bilimsel bir seminer hazırlayabilir; alan yazına uygun şekilde yapılandırılmış bu semineri akademik sunum tekniklerini kullanarak etkili bir biçimde sunabilir.

Dersin İçeriği

Bu ders, öğrencilerin belirli bir konuya yönelik kapsamlı literatür taraması yapabilmelerini, elde ettikleri bilimsel bilgileri analiz ederek akademik bir sunum hazırlayabilmelerini ve bu sunumu uygun teknikler kullanarak etkili bir biçimde gerçekleştirebilmelerini amaçlayan içerikleri kapsamaktadır.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

Hafta Konu Ön Hazırlık
1) Seminer dersine giriş ve seminer konusu planlamanın yapılması
2) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
3) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
4) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
5) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
6) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
7) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
8) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
9) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
10) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
11) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
12) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması
14) Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili seçilen konu İle ilgili literatür taraması ve tartışması

Kaynaklar

Ders Notları / Kitaplar: Ders notları (“ItsLearning” sitesine dönem içerisinde yüklenecektir.)
Course Notes (“ItsLearning” site will be uploaded during the semester.)
Diğer Kaynaklar: Konu Alanı İle İlgili Yurt İçi ve Yurt Dışı Literatür
National and International Literature Related to the Subject Area

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl İçi Çalışmaları Aktivite Sayısı Katkı Payı
Seminer 1 % 100
Toplam % 100
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTU KATKISI % 100
YARIYIL SONU ÇALIŞMALARININ BAŞARI NOTUNA KATKISI %
Toplam % 100

AKTS / İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Aktivite Sayısı Süre (Saat) İş Yükü
Ders Saati 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışması 14 14 196
Sunum / Seminer 1 3 3
Rapor Teslimi 1 12 12
Toplam İş Yükü 253

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi Katkı Payı
1) Alanına özgü araştırma yöntemlerini kullanma 5
2) Alanındaki kavram ve fikirleri bilimsel yöntemler kullanarak analiz etme ve değerlendirme. 5
3) Alanına yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları ve geliştirilen modelleri kullanma ve yorumlama 5
4) Alanında proje yürütme veya yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alma 5
5) Toplumun gastronomi alanını da etkileyen sosyo-kültürel ve ekonomik özelliklerini tanıma 2
6) Bireysel öğrenme yeteneklerini geliştirme 5
7) Alanındaki karmaşık problem ve konuları belirleme ve analiz etme 5
8) Alanındaki akademik bilgiyi araştırır ve alanındaki bilimsel araştırma sürecini bilir 5