Hafta |
Konu |
Ön Hazırlık |
1) |
Ergojenik yardımın kullanımının tarihçesi. |
Ders notları |
2) |
Yaşayan organizmanın dinamikleri ve kontrolü |
Ders notları |
3) |
Beslenmeye bağlı ergojenikler: karbonhidratlar, gliserol, |
Ders notları |
4) |
Alkol, alkaliler aspartatlar, içecekler |
Ders notları |
5) |
Beslenmeye bağlı ergojenikler: vitaminler,mineraller, kreatin |
ders notları |
6) |
Beslenmeye bağlı ergojenikler: polenler, bira mayası,ginseng |
Ders notları |
7) |
Ara Sınav |
|
8) |
Aminoasit, protein,supplementleri,amino asitler I |
Ders notları |
9) |
Aminoasit, protein,supplementleri,amino asitler II |
Ders notları |
10) |
Arginin, L Glutamate, |
|
11) |
Bikarbonat, sodium sitrat |
Ders notları |
12) |
Ergojenik yardımların uygun kullanılmadığında oluşabilecek sağlık sorunları - Makale tartışması |
|
13) |
Takviye Stratejileri Ve Ergojenik Yardımlarda Son Gelişmeler |
Ders notları |
14) |
Dersin Değerlendirilmesi |
|
|
Dersin Program Kazanımlarına Etkisi |
Katkı Payı |
1) |
Beslenme ve Diyetetik alanındaki teorik ve metodolojik yaklaşımları, kanıt-temelli ilkeleri ve bilimsel literatürü uygulamalarında sistematik olarak kullanmak. |
3 |
2) |
Mesleki uygulamalarında etik ilke ve değerlere uygun davranmayı, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetmek. |
4 |
3) |
Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanmak. |
3 |
4) |
Birey, aile ve toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için teorik ve uygulama bilgisine sahip olmak. |
4 |
5) |
Toplumsal sorumluluk bilinci ile interdisipliner anlayış içinde araştırma, proje ve etkinliklerde rol almak. |
3 |
6) |
Diğer diyetisyenlerin yetiştirilmesi, sağlık profesyonellerinin ve bireylerin beslenme konusunda eğitilmeleri için sorumluluk almak ve tüm süreçlere aktif bir şekilde katılmak. |
2 |
7) |
Toplumda beslenme ile ilgili problemler için daha fazla risk altında bulunan özel grupların (gebeler, emziren anneler, bebekler, adölesanlar, yaşlılar vb) beslenme durumunu değerlendirmek. |
1 |
8) |
Farklı ortamlarda, danışanları ve iş arkadaşlarıyla etkili profesyonel ilişkilerin başlatılması için etkin bir şekilde iletişim kurmak. |
2 |
9) |
Beslenme ve diyetetik alandaki uygulama ve araştırmalarda bilişim ve sağlık bakım teknolojilerini kullanmak. |
1 |
10) |
Sağlık bilimlerine yönelik veritabanları ve bilgi kaynaklarında literatür taraması yapmak, bilgiye erişme ve kullanma becerisi kazanmak. |
2 |
11) |
En az bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izleme ve meslektaşları ile uluslararası düzeyde iletişim ve işbirliği gerçekleştirebilmek. |
1 |
12) |
Diyetetik uygulamalarını, içinde bulunduğu toplumun kültürel farklılıklarını ve bu toplum içindeki farklı grupların farklı sağlık ihtiyaçlarını da dikkate alarak gerçekleştirmek. |
1 |